Sport

Trenérem fotbalistů Sparty zůstane i v jarní části sezony Ital Andrea Stramaccioni. Potvrdil to majitel pražského klubu Daniel Křetínský, který se fanouškům omluvil za podzimní špatné výsledky. Novým sportovním ředitelem bude Zdeněk Ščasný a vedení klubu posílí i bývalý reprezentační kapitán Tomáš Rosický, který ve středu ukončil hráčskou kariéru. Stramaccioni převzal Spartu na začátku sezony, ale letenskému mužstvu se pod bývalým koučem Interu Milán, Udine či Panathinaikosu výsledkově ani herně nedařilo.

Čeští fotbalisté v žebříčku mezinárodní federace FIFA zůstali na 48. místě.

Hokejový útočník Michael Frolík přispěl v NHL gólem k výhře Calgary 2:1 nad St. Louis a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Lukáš Sedlák pomohl čtvrtou brankou sezony Columbusu porazit Toronto 4:2. Radko Gudas a Jakub Voráček se podíleli asistencí na vítězství Philadelphie 4:3 nad Detroitem, za který skóroval Martin Frk.

Útočník Jaromír Jágr z Calgary je opět zraněný a nenastoupil do domácího utkání proti St. Louis. V něm se měl pětačtyřicetiletý český hokejista dotáhnout na třetí místo v počtu odehraných zápasů v NHL.