Sport

Čeští hokejisté porazili ve druhém utkání na turnaji Karjala v Helsinkách Švýcarsko 3:2. Proti soupeři, který čeká národní mužstvo také na olympijském turnaji v Pchjongčchangu, se střelecky prosadili útočníci Milan Gulaš, Lukáš Radil a Dominik Kubalík. V neděli svěřenci kouče Josefa Jandače své působení na Karjale zakončí utkáním proti Rusku.

Rychlobruslařka Karolína Erbanová vstoupila do sezony sedmým místem v úvodním závodu Světového poháru na 500 metrů. Vyhrála Japonka Nao Kodairaová.

Dráhový cyklista Tomáš Bábek zvítězil v 53. ročníku ankety Král cyklistiky a dalším individuálním úspěchem zakončil životní sezonu. Třicetiletý český reprezentant získal v dubnu na mistrovství světa v Hongkongu stříbrnou medaili na kilometru s pevným startem a bronz v keirinu. Vedle toho ovládl i celkové hodnocení keirinu ve Světovém poháru 2016/17. Bábek na trůnu pro Krále české cyklistiky vystřídal bikera a čtyřnásobného vítěze ankety Jaroslava Kulhavého a stal se patnáctým dráhařem, který ocenění získal. Naposledy se to podařilo před deseti lety Aloisi Kaňkovskému.

Český krasobruslař Michal Březina při druhém startu v seriálu Grand Prix nenavázal na výkon z Kanadské brusle a v Japonsku mu po krátkém programu patří devátá příčka. O lepší umístění ho připravil zejména pád při čtverném salchowu. Krátký program při absenci zraněného domácího favorita Juzurua Hanjua vyhrál devětadvacetiletý Rus Sergej Voronov. Zatímco v Kanadě před dvěma týdny Březina v krátkém programu i volné jízdě úspěšně zvládl čtverný skok, tentokrát ho tento prvek zradil.