Sport

Tenistka Karolína Plíšková se na Turnaji mistryň utká v Bílé skupině stejně jako před rokem se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou. Los určil, že se v Singapuru dále střetne s Američankou Venus Williamsovou z USA a vítězkou Roland Garros Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska. V Červené skupině jsou světová jednička Simona Halepová z Rumunska, Ukrajinka Elina Svitolinová, Dánka Caroline Wozniacká a Caroline Garciaová z Francie. Hráčky se utkají ve skupině každá s každou a vždy dvojice nejlepších postoupí do semifinále. Celková dotace činí sedm milionů dolarů a neporažená vítězka si může na konto připsat přes dva miliony. Hrát se začne v neděli 22. října.

otbalisté pražské Slavie remizovali ve Villarrealu 2:2 ve třetím kole Evropské ligy v souboji o první místo ve skupině a do čela tabulky neposkočili. Český šampion vedl na hřiště favorita po půlhodině po gólech Tomáše Necida a Dannyho 2:0, ale na první venkovní výhru v pohárech po více než deseti letech nedosáhl. V závěru úvodní půle srovnali Manu Trigueros a Carlos Bacca. Slavia má po polovině skupiny pět bodů a bez porážky je o skóre druhá za Villarrealem. Třetí Astana ztrácí bod a poslední je s jediným bodem Maccabi Tel Aviv. Do vyřazovací fáze postoupí první dva týmy. V dalším utkání přivítají Pražané 2. listopadu v odvetě Villarreal.

Fotbalisté Zlína se v Evropské lize dočkali prvního vstřeleného gólu, ale proti FC Kodaň jim to v 3. kole skupiny F v Olomouci stačilo jen na remízu 1:1. Na vedoucí trefu Diopa totiž dánský mistr odpověděl trefou Ankersena. Zápas byl ve druhé půli na necelých dvacet minut přerušen kvůli husté mlze.

Fotbalisté Plzně ve třetím utkání v základní skupině Evropské ligy nečekaně prohráli na hřišti Lugana 2:3 a venku i podruhé vyšli naprázdno. Západočeši si zkomplikovali situaci, na kontě mají tři body stejně jako švýcarský soupeř a Beer Ševa, která doma podlehla 1:2 FCSB. Bývalá Steaua Bukurešť vede tabulku s devíti body. Viktoria venku v pohárech nezvítězila podvanácté za sebou. Čtvrtý duel ve skupině čeká Viktorii za dva týdny doma opět s Luganem.

Pavel Kelemen, Tomáš Bábek a David Sojka vstoupili do mistrovství Evropy v dráhové cyklistice pátým místem v týmovém sprintu v novém českém rekordu 43,498 sekundy. V úvodním dnu šampionátu si vedli nejlépe francouzští dráhaři, kteří získali zlaté medaile v týmovém sprintu, stíhacím závodě družstev a scratchi zásluhou Adriena Garela.

Andrea Hlaváčková s Maďarkou Timeou Babosovou si před Turnajem mistryň posílily sebevědomí ziskem deblového titulu v Moskvě. Nejvýše nasazené tenistky ve finále porazily americko-britský pár Nicole Melicharová, Anna Smithová 6:2, 3:6 a 10:3. Během krátké spolupráce vyhrály už čtvrtý turnaj. Hlaváčková s Babosovou se daly dohromady po březnovém rozchodu české hráčky s Číňankou Pcheng Šuaj. Tituly získaly v květnu v Rabatu a v září v Québecu a Taškentu, v dalších dvou finále neuspěly.