Sport

Čeští fotbalisté do 19 let postoupili na mistrovství Evropy, kde si zahrají poprvé od roku 2011. Tým trenéra Jana Suchopárka využil domácího prostředí a se třemi výhrami ovládl kvalifikační skupinu v konkurenci Maďarska, Skotska a Rakouska, které v rozhodujícím utkání Češi porazili 3:0. Po výhrách nad Maďarskem a Skotskem stačila Čechům k postupu mezi osm nejlepších týmů Evropy i remíza s Rakouskem, ale Suchopárkovi svěřenci nedovolili komplikace a už po 63 sekundách šli do vedení.

Fotbalová reprezentace do 21 let vyhrála v druhém letošním zápase v přípravě v Polsku 2:1 a navázala na páteční vítězství 4:1 nad Slovenskem. Po zápasech se Slováky a Poláky už čeká jednadvacítku na začátku června soustředění v Rakousku před Eurem. V neděli si mladíci vyzkoušeli i stadion v Tychách, kde odehrají všechny tři zápasy skupiny.

Karolína Plíšková zvládla na turnaji v Miami souboj reprezentačních kolegyň. Druhá nasazená tenistka porazila Barborou Strýcovou 6:1, 6:4 a postoupila do čtvrtfinále stejně jako Lucie Šafářová, jež zdolala Slovenku Dominiku Cibulkovou 7:6, 6:1. V osmifinále je na Floridě Tomáš Berdych, který přehrál Gillese Müllera z Lucemburska 6:3, 6:4.