Sport

Čeští hokejisté porazili v Moskvě v druhém klání na Channel One Cupu Švédsko 3:1 a na pátý pokus se poprvé v sezoně dočkali plného bodového zisku. Na vedoucí gól Oscara Möllera odpověděli Tomáš Vincour, Tomáš Filippi a Tomáš Zohorna. Tým kouče Vladimíra Vůjtka zakončí turnaj v neděli proti Rusku.

Tři české biatlonistky se vešly do elitní desítky stíhacího závodu Světového poháru v Poklujce. Gabriela Soukalová skončila čtvrtá, Veronika Vítková sedmá a Eva Puskarčíková si devátým místem vylepšila osobní maximum. Úspěšné vystoupení umocnila Lucie Charvátová 15. příčkou. Soukalová ale přišla o žlutý trikot vedoucí ženy seriálu. Mužům se naopak nedařilo. Nejlepším byl Ondřej Moravec, ale z 19. místa po sprintu klesl po třech trestných okruzích na šestadvacáté. Double získal v Pokljuce Němec Simon Schempp, ženskou stíhačku vyhrála jeho krajanka Laura Dahlmeierová.

Skikrosařka Andrea Zemanová dojela pátá v závodu Světového poháru v Innichenu a zaznamenala druhý nejlepší výsledek v kariéře. Zvítězila Němka Heidi Zacherová před vedoucí ženou seriálu Annou Holmlundovou ze Švédska. Mezi muži vyhrál Francouz Jean Frederic Chapuis.

Sdruženář Tomáš Portyk získal první body v této sezoně Světového poháru za 17. místo v Ramsau. V rakouském středisku zcela dominovali Norové, kteří obsadili kompletní stupně vítězů v pořadí Magnus Moan, Magnus Krog, Jari Magnus Riiber.

Skokan na lyžích Roman Koudelka skončil v závodě Světového poháru v Engelbergu jedenáctý. Vyhrál slovinský lídr seriálu Peter Prevc suverénně před mladším bratrem Domenem. Společně se tak postarali o premiérový sourozenecký triumf v historii SP. Koudelka skočil v 1. kole 129,5 metru a byl desátý, druhým pokusem si o metr a jednu příčku pohoršil.

Snowboardistka Ester Ledecká skončila čtvrtá v paralelním slalomu Světového poháru, v Cortině d'Ampezzo vyhrála Švýcarka Patrizia Kummerová.

Tenistka Lucie Šafářová zrušila kvůli komplikacím souvisejícím s prodělanou bakteriální infekcí start v Hopmanově poháru. V soutěži smíšených dvojic, která se v australském Perthu uskuteční od 3. do 9. ledna, tak v páru s Jiřím Veselým nastoupí světová jedenáctka Karolína Plíšková.