Sport

Záložník Josef Hušbauer přestoupil ze Sparty do konkurenčního pražského klubu Slavie. Pětadvacetiletý fotbalista v Edenu podepsal smlouvu do června 2019. Sparta o odchodu svého odchovance informovala na internetových stránkách. Hušbauer už slávistické fanoušky pozdravil na videu z New Yorku.

Hokejový útočník Jaromír Jágr se potýká s chřipkou, a Floridě proto chyběl v nočním utkání na ledě New York Islanders. Odkládá se proto pokus o útok třiačtyřicetiletého kladenského odchovance na překonání Marcela Dionnea na čtvrtém místě historické tabulky střelců NHL, na které se Jágr ve čtvrtek 731. trefou v kariéře dotáhl.

Litvínovský obránce Tomáš Frolo vstřelil v extraligové dohrávce v Brně vítěznou branku a postaral se o to, že obhájce titulu snížil na posledním místě tabulky odstup za třináctými Karlovými Vary na dva body. Litvínov hokejisty Komety porazil 3:1 a vyhrál třetí z posledních čtyř zápasů.

Česká tenistka Karolína Plíšková nastřílela v letošní sezoně na okruhu WTA nejvíce es ze všech hráček. Na svém kontě má 517 nechytatelných servisů, což je o 19 víc než světová jednička Serena Williamsová, která je na druhém místě. Třetí je s velkým odstupem jiná Američanka Madison Keysová (328), do nejlepší desítky se zařadila i další česká reprezentantka Lucie Šafářová, které s 267 esy patří šesté místo.

Basketbalistky ZVVZ USK Praha dnes nastoupí v Evropské lize na hřišti Kayserisporu v jednom z klíčových zápasů. Do bojů v základní skupině totiž české šampionky vstoupily v říjnu domácí prohrou 68:72 po prodloužení právě s tímto tureckým celkem, a tak potřebují vyhrát alespoň o pět bodů, aby v bilanci vzájemných utkání získaly výhodu na svou stranu.

Basketbalisté Nymburku dnes vstoupí do druhé fáze Poháru FIBA Europe. Po postupu ze základní skupiny se v nadstavbě utkají s Antverpami, Academicem Sofia a lotyšským Ventspilsem, který bude od 18:30 v nymburském sportovním centru prvním soupeřem českého mistra.

Brněnským volejbalistkám nevyšla domácí odveta Vyzývacího poháru a přes rumunského soupeře C.S.M. Bukurešť neprošly do osmifinále. Před týdnem v Rumunsku ztratily náskok 2:0 na sety, prohrály 2:3 a dnes před svými fanoušky padly 0:3.