Sport

Rychlobruslařka Martina Sáblíková vybojovala na Světovém poháru v Salt Lake City třetí místo v závodě na 1500 metrů a časem 1:53,44 opět zlepšila vlastní český rekord. Trojnásobná olympijská vítězka tak navázala na svůj týden starý úspěch z Calgary. Z triumfu se v Utahu v novém světovém rekordu radovala Američanka Heather Richardsonová. Osmadvacetiletá česká reprezentantka v Salt Lake City v pátek suverénně ovládla závod na 5000 metrů a svoji formu následně potvrdila i na patnáctistovce.

Rychlobruslařka Karolína Erbanová obsadila při svém druhém startu na 500 metrů na Světovém poháru v Salt Lake City až 17. místo. Bronzová medailistka z letošního mistrovství světa zajela čas 37,89 sekundy a oproti pátku si tak o čtrnáct setin sekundy pohoršila. Ve výsledkové listině to znamenalo pokles o šest míst.

Pavla Havlíková dojela ve třetím závodě Světového poháru v cyklokrosu v belgickém Koksijde čtvrtá. Na vítěznou Belgičanku Cantovou ztratila minutu.

Norský skokan na lyžích Daniel Andre Tande vyhrál úvodní individuální závod SP v Klingenthalu. Nejlepší z Čechů Jakub Janda skončil na 19. místě.Loňský vítěz z tohoto německého zimního střediska Roman Koudelka skončil na 23. příčce.

Skifař Ondřej Synek byl pošesté v kariéře vyhlášen nejlepším českým veslařem roku, úřadující mistr světa ovládl tradiční anketu potřetí za sebou. Cenu pro nejlepšího trenéra převzal také potřetí v řadě Milan Doleček starší, pod jehož vedením se Synek v pražské Dukle připravuje. Druhé místo v anketě obsadila skifařka Miroslava Knapková. Za stříbrnou medailistkou ze světového šampionátu skončila čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Jan Vetešník, Ondřej Vetešník, která se desátým místem na MS kvalifikovala na olympijské hry v Riu.