Sport

Judista Lukáš Krpálek získal stříbrnou medaili na Grand Slamu v Abú Zabí. V konkurenci celé světové špičky vyhrál čtyři zápasy, až ve finále nestačil na bývalého mistra světa a olympijského vítěze Tagira Chajbulajeva z Ruska těsně na juko. Krpálek tak navázal na dva týdny starý bronz z Paříže a měl by se vrátit do čela světového žebříčku před Elmara Gasimova, který prohrál už ve 2. kole. Tenistka Petra Kvitová nepřidala do své sbírky druhý titul z Turnaje mistryň. Vítězka Masters z roku 2011 ve finále v Singapuru prohrála s Polkou Agnieszkou Radwaňskou 2:6, 6:4 a 3:6.Radwaňská přeskočí Kvitovou v žebříčku a Češka zakončí sezonu šestá. V elitní desítce je na konci roku popáté za sebou, nejlépe byla druhá v roce 2011. "Je to porážka se ctí. Dala jsem do toho všechno, ale bohužel to nevyšlo, nevyhrála jsem poslední míč. Snažila jsem se udělat maximum, ale ke konci byla lepší," zhodnotila Kvitová zápas. "Beru trošku jako zázrak, že jsem se ocitla už v semifinále, natož že jsem hrála finále. Nevyšlo to, ale budu odjíždět snad spokojená," doplnila.

Krasobruslař Michal Březina obsadil při svém prvním startu v letošním seriálu Grand Prix na Kanadské brusli osmé místo. Pětadvacetiletý český reprezentant neudržel v Lethbridge páté místo z krátkého programu a po volných jízdách si o tři příčky pohoršil. Z vítězství se ve své první soutěži od olympijských her v Soči radoval domácí Patrick Chan.

Michael Frolík čekal po letním přesunu z Winnipegu až do dvanáctého zápasu na první gól v dresu Calgary. Střelecké probuzení kladenského odchovance odnesl Edmonton, kde skóroval třikrát a zařídil týmu výhru 5:4. Frolík, první hvězda zápasu, zkompletoval svůj první hattrick v NHL v čase 59:51, kdy střelou z ostrého úhlu překvapil brankáře Cama Talbota.

První vítězství po třech letech vybojoval cyklokrosař Radomír Šimůnek v závodu Českého poháru v Lounech. Člen belgické stáje ERA-Murprotec porazil o čtyři sekundy Vojtěcha Nipla. Třetí byl s půlminutovou ztrátou Tomáš Paprstka, který zvýšil své vedení v seriálu Toi Toi Cup. Závod žen vyhrála po pádu dlouho vedoucí Martiny Mikuláškové Jana Czeczinkarová a dál vede průběžné pořadí.