Sport

Tenistka Karolína Plíšková porazila na turnaji v Tchien-ťin Maďarku Timeu Babosovou 6:3, 6:2 a posedmé si letos na okruhu WTA zahraje semifinále.

Tenistka Denisa Allertová si na turnaji v Linci druhé semifinále v sezoně nezahraje. Ve čtvrtfinále podlehla Belgičance Kirsten Flipkensové 3:6, 4:6.

Tenistka Petra Kvitová se odhlásila z turnaje v Moskvě. Místo ní dostala volnou kartu Karolína Plíšková a bude mít šanci usilovat o Turnaj mistryň. Kvitová jako důvod uvedla problém s pravým stehenním svalem. Na akci v Moskvě přímo naváže Turnaj mistryň v Singapuru, na který se Kvitová ve středu kvalifikovala, proto dala přednost odpočinku. Karolína Plíšková naopak o premiéru na vrcholu sezony pro osm hráček ještě bojuje.

Tenista Tomáš Berdych nestačil na turnaji série Masters v Šanghaji na Brita Andyho Murrayho a se světovou dvojkou prohrál ve čtvrtfinále 1:6 a 3:6.

Jaromír Jágr vstřelil podruhé v nové sezoně NHL dvě branky v jednom utkání. Český útočník navrch přidal asistenci a po vítězství Floridy 3:2 nad Buffalem byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Česká hvězda patří v letošním ročníku se čtyřmi zásahy mezi nejlepší střelce soutěže, více branek zaznamenal jen Zach Parise z Minnesoty.

Český hokejový útočník Tomáš Plekanec prodloužil o dva roky smlouvu s Montrealem, který si pojistil jeho služby až do konce sezony 2017/18. V prvním roce nového kontraktu si podle kanadské televizní stanice TSN dvaatřicetiletý centr vydělá sedm milionů dolarů, v druhém mu příjem klesne o dva miliony. Plekancovi po této sezoně skončí šestiletá smlouva. Montreal, jehož barvám je kladenský odchovanec věrný po celou kariéru v NHL, se potřeboval se svým elitním centrem dohodnout na novém kontraktu, protože jinak by se mohl stát příští rok v červenci nechráněným volným hráčem.