Sport

Fotbalisté Sparty porazili ve druhém utkání základní skupiny Evropské ligy doma APOEL Nikósie 2:0. O výhře domácích na Letné rozhodli Kehinde Fatai s Jakubem Brabcem. Český celek navázal na remízu s Asterasem Tripolis a v tabulce je se čtyřmi body druhý za zatím stoprocentním Schalke.

Fotbalisté Liberce senzačně vyhráli v druhém utkání základní skupiny F Evropské ligy v Marseille 1:0. Severočeši se celý zápas bránili, ale v 84. minutě z první střely hostů na branku rozhodl Vladimír Coufal. Slovan po úvodní prohře s Bragou získal první body do tabulky a zvýšil šanci na postup. V dalším duelu přivítá Liberec 22. října poslední Groningen.

Fotbalisté Plzně ve druhém utkání skupiny Evropské ligy prohráli ve Villarrealu 0:1. Viktoria nenavázala na úvodní triumf nad Dinamem Minsk (2:0) a skončila její série osmi soutěžních výher pod trenérem Karlem Krejčím. Zápas na stadionu El Madrigal rozhodl v 54. minutě Leo Baptistao, deset minut před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen kapitán hostů Václav Procházka.

Tomáš Berdych vyhrál souboj českých tenistů ve čtvrtfinále turnaje v čínském Šen-čenu. Pátý hráč světa zvítězil nad Jiřím Veselým 6:3 a 6:2. V sobotním semifinále čeká Berdycha Španěl Tommy Robredo. Třicetiletý Berdych je v Šen-čenu nejvýše nasazeným hráčem a rád by si co nejdříve pojistil účast na Turnaji mistrů, na němž v předchozích pěti letech nechyběl. Všichni čtyři hráči v pořadí sezony před ním už mají start v Londýně jistý.

Tenistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou si o deblový titul v čínském Wu-chanu nezahrají. Turnajové šestky ztratily dramatické semifinále s rumunskou dvojicí Irina-Camelia Beguová, Monica Niculescuová 4:6, 6:1 a 8:10 a ani v Číně se první společné trofeje v sezoně nedočkají.

Plážová volejbalistka Markéta Sluková má z turnaje Světového okruhu v Číně poškozené vazy v kotníku. S Barborou Hermannovou proto zrušily cestu na další podnik do Mexika. Zda stihnou alespoň turnaj v Antalyi, bude záležet na průběhu regenerace.

Na startu Velké pardubické bude mít hned tři koně, sám Josef Váňa starší ale dostih nejspíš bude sledovat jen z tribuny, na což se vůbec netěší. Jeho svěřenec Rabbit Well, kterého pojede jeho syn Josef Váňa mladší, dostal při losování číslo jedna, což prý může být výhoda. Favoritem tradičního dostihu v neděli 11. října bude Universe of Gracie v sedle s Janem Faltejskem, který vyhrál minulé tři ročníky s hnědkou Orphee des Blins.