Sport

České volejbalistky prohrály ve druhém zápase mistrovství Evropy v Eindhovenu se Srbskem 0:3. Navzdory prohře kladly favoritkám tuhý odpor a padly po setech 20:25, 23:25 a 18:25. V tabulce jsou Češky za stoprocentním Srbskem na druhé postupové pozici do play off.

Slovenský cyklista Peter Sagan je novým mistrem světa v silničním závodu. Hvězdný spurtér stáje Tinkoff-Saxo rozhodl nástupem dva a půl kilometru před cílem. Stříbro získal Australan Michael Matthews, bronz Litevec Ramunas Navardauskas. Nejvýše ze sedmi Čechů skončil v Richmondu na 41. místě Karel Hník těsně před Zdeňkem Štybarem. Po více než šesti hodinách se téměř 260 kilometrů dlouhý závod rozhodl až v závěru.

Český pilot Martin Šonka skončil v předposledním závodu seriálu Red Bull Air Race v akrobatickém létání čtvrtý a stejnou příčku si upevnil v celkovém pořadí. Od bronzu ho po nynějším závodu v americkém Fort Worthu dělí jen dva body. Vedení v seriálu si pojistil vítězstvím v USA Brit Paul Bonhomme, o osm bodů méně (59) má dnes druhý Australan Matt Hall. Před Šonku se dostal ještě Japonec Jošihide Muroja.

Golfistka Klára Spilková skončila na turnaji ve Francii sedmá, což je její druhé nejlepší letošní umístění v seriálu Ladies European Tour. Dvacetiletá česká profesionálka dopadla lépe jen v červenci ve Skotsku, kde obsadila čtvrté místo. V Saint Jean de Luz zvítězila po rozstřelu domácí Celine Herbinová.

Barbora Strýcová postoupila po skreči Marie Šarapovové v čínském Wu-chanu do třetího kola. Druhá nasazená ruská tenistka nad ní vedla 7:6, 6:7, 2:1.

Karolína Plíšková ve svém prvním zápase na turnaji v čínském Wu-chanu vydřela vítězství nad Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou a může se těšit na osmifinále. Postup česká tenistka vybojovala po téměř dvou a půl hodinách a korunovala ho esem. Třísetový zápas vyhrála 7:6, 5:7 a 7:6.

Kristýna Plíšková prohrála v Taškentu třísetovou bitvu s nasazenou dvojkou Carinou Witthöftovou z Německa a turnaj pro ni skončil v prvním kole. Po vyhrané úvodní sadě 6:4 ztratila třiadvacetiletá tenistka další dvě 3:6 a 4:6.

České stolní tenistky na mistrovství Evropy v Jekatěrinburgu skončí nejlépe sedmé. Po nedělní čtvrtfinálové porážce od Ukrajiny prohrály ve skupině o 5. až 8. místo s Polskem rovněž 1:3. O konečné umístění se utkají v úterý s Portugalskem. Stejně jako v neděli dokázala z českého týmu bodovat pouze Dana Čechová.