Sport

Tenistka Denisa Allertová postoupila v čínském Kuang-čou poprvé v kariéře do finále turnaje WTA. Česká hráčka, jež ve čtvrtfinále vyřadila světovou dvojku Simonu Halepovou z Rumunska, v semifinále porazila Italku Saru Erraniovou 7:5 a 6:2. O titul se utká v sobotu s Jelenou Jankovičovou ze Srbska. Allertové patří v aktuálním žebříčku WTA 74. místo.

Světová pětka Tomáš Berdych opouští turnaj v Petrohradu už po prvním zápase. Italskému tenistovi Simonu Bolellimu podlehl ve dvou setech 6:7, 4:6 a do čtvrtfinále se z pozice nejvýše nasazeného hráče překvapivě nedostal. Čerstvě třicetiletý Berdych letos stále čeká na turnajový titul a nezíská ho ani v Rusku. Bolelli proti českému favoritovi podal výborný výkon a Berdych podruhé v sezoně nezvládl svůj úvodní zápas.

Karolína Plíšková ztroskotala na turnaji v Tokiu ve čtvrtfinále. Čtvrtá nasazená tenistka prohrála s Polkou Agnieszkou Radwaňskou 5:7 a 2:6.

Předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta chce v Praze postavit národní stadion pro 30 až 40 tisíc diváků. Podle Lidových novin by měl vyrůst v Letňanech a stát několik miliard korun. Podle Peltových představ bude stadion víceúčelový, využitelný například i pro atletické soutěže. Na jeho výstavbě se má podílet turecká investiční skupina Odien Group.