Sport

Česká tenistka Petra Kvitová se na turnaji v New Havenu dočkala prvního vítězství od Wimbledonu. Druhá nasazená obhájkyně titulu, jež měla na úvod volný los, porazila ve 2. kole Američanku Madison Keysovou 4:6, 6:1, 6:2 a postoupila do čtvrtfinále. Její další soupeřkou bude Polka Agnieszka Radwaňská.

Karolína Plíšková postoupila do čtvrtfinále tenisového turnaje v New Havenu po výhře nad Ukrajinkou Olgou Savčukovou 6:4, 6:1 a nyní narazí na její krajanku Lesju Curenkovou. Pátá nasazená Plíšková doplnila mezi nejlepšími osmi Lucii Šafářovou. O postup bude ještě v noci na čtvrtek středoevropského času bojovat Petra Kvitová proti Američance Madison Keysové.

Jakub Holuša nezvládl rozběh závodu na 1500 metrů na mistrovství světa v Pekingu a na startu semifinále nebude. Časem 3:43,66 minuty obsadil nakonec třicáté místo. V kvalifikaci skončila své účinkování na šampionátu výškařka Oldřiška Marešová, které výkon 189 cm stačil na dělené devatenácté místo. V kvalifikaci skončila své účinkování na šampionátu výškařka Oldřiška Marešová, které výkon 189 cm stačil na dělené devatenácté místo.

Petr Svoboda vypadl na atletickém mistrovství světa v Pekingu v semifinále závodu na 110 metrů překážek. Ve svém běhu skončil časem 13,67 osmý.

Oštěpařka Barbora Špotáková se v pátek v Pekingu vrátí po mateřské pauze na mistrovství světa. Světová rekordmanka nastoupí do druhé kvalifikační skupiny. Ve hře budou další čtyři čeští atleti včetně chodkyně Anežky Drahotové, která není bez šancí na medaili v závodu na 20 kilometrů.

Plážové volejbalistky Markéta Sluková a Barbora Hermannová nebudou startovat na domácím šampionátu, který se od pátku do neděle uskuteční v Praze v Záběhlicích a na Černém Mostě. Nedojde tak na možný souboj Slukové s Kristýnou Kolocovou, které spolu ještě nedávno hrály.

Český tenista Jiří Veselý vypadl na turnaji ve Winston-Salemu v osmifinále. Stejně jako minulý týden v Cincinnati byl nad jeho síly Brazilec Thomaz Bellucci, který zvítězil za hodinu a 51 minut 6:1, 6:7 a 6:4.

Judista Jaromír Musil skončil na mistrovství světa v Astaně ve 2. kole, v němž podlehl bývalému mistrovi světa i Evropy Ivanu Nifontovovi z Ruska.

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký má na nadcházející Barum rallye ve Zlíně první šanci zajistit si mistrovský titul a chce ji využít. Kopecký má v čele průběžného pořadí seriálu náskok 115 bodů před druhým Václavem Pechem.