Sport

Lucie Šafářová nezopakuje ve Wimbledonu loňskou účast v semifinále. Finalistka nedávného Roland Garros a šestá nasazená tenistka turnaje v All England Clubu prohrála na londýnské trávě v osmifinále s Američankou Coco Vandewegheovou dvakrát 6:7. Šafářová byla poslední Češkou ve dvouhře.

České volejbalistky si ve světové Grand Prix připsaly druhé vítězství a uchovaly si naději na postup do Final Four druhé divize. V Poreči porazily Argentinu 3:1 po setech 25:23, 25:20, 23:25 a 25:19.

Autokrosař Václav Fejfar ovládl i třetí závod mistrovství Evropy, který se konal v Nové Pace. V kategorii Touring autocross jej na stupních vítězů doplnil druhý Otakar Výborný. Mezi buggynami se mezi trojici nejlepších dostal pouze Marek Sekanina ve slabších šestnáctistovkách. Fejfar v této sezoně ovládl závody v Seelowě a Matschenbergu v Německu, nyní přidal další triumf ve Štikovské rokli.

Po květnovém životním druhém místě v Chorvatsku se akrobatický pilot Martin Šonka znovu dostal v seriálu Red Bull Air Race na stupně vítězů. V Budapešti byl třetí a v průběžném pořadí seriálu se posunul na čtvrté místo.