Sport

Majitelka kompletní sady olympijských medailí ve sportovní střelbě Kateřina Emmons je potřetí těhotná a rozhodla se ukončit sportovní kariéru. Řekla to novinářům. Jednatřicetiletá manželka amerického sportovního střelce Matthewa Emmonse, s nímž vychovává šestiletou dceru Julii a dvouletého syna Martina Henryho, vyhrála na olympiádě v Pekingu 2008 střelbu ze vzduchové pušky. V této disciplíně má také titul mistryně světa a Evropy. Ke svému rozhodnutí dospěla po březnovém mistrovství Evropy, po kterém onemocněla zápalem plic, z něhož se dostávala dva měsíce. A právě do toho se nečekaně dozvěděla, že je těhotná. "Nic mi za moje zdraví nestojí. Bylo toho hodně krásného, ale je čas to utnout a začít si užívat jinou kapitolu života," prohlásila Emmons.

Reprezentační brankář Petr Čech se podle britských médií přiblížil přestupu z Chelsea do Arsenalu. Jeho trenér Arséne Wenger už podle listu Daily Mirror třiatřicetiletému fotbalistovi zaručil, že bude jedničkou. Čech před minulou sezonou po deseti letech ztratil pozici prvního brankáře Chelsea na úkor Belgičana Thibauta Courtoise a přestože má u "Blues" ještě rok platnou smlouvu, počítá se s jeho letním odchodem. Daily Mirror informuje, že Arsenal je ochoten londýnskému rivalovi zaplatit za Čecha 10 milionů liber (asi 382 milionů korun) a s plzeňským rodákem už je téměř domluven na podmínkách.

Bývalý reprezentační útočník Milan Baroš po odchodu z Ostravy posílil Mladou Boleslav. Třiatřicetiletý fotbalista podepsal se čtvrtým celkem minulé ligové sezony smlouvu na dva roky. ČTK to řekl tiskový mluvčí středočeského klubu Jiří Koros.

Česká tenistka Karolína Plíšková postoupila na trávě v Birminghamu do semifinále. Šestá nasazená hráčka porazila turnajovou trojku Carlu Suárezovou ze Španělska za hodinu a pět minut 6:2, 6:2.

Tenista Tomáš Berdych prohrál na turnaji na trávě v Halle ve čtvrtfinále s Chorvatem Ivem Karlovičem, který nastřílel rekordních 45 es, 5:7, 7:6, 3:6.

Plážové volejbalistky Karolína Řeháčková a Eliška Gálová obsadily na Evropských hrách v Baku dělené páté místo. Jejich pouť turnajem skončila ve čtvrtfinále, v němž je porazila 2:0 litevská dvojice Ieva Dumbauskaiteová, Monika Povilaityteová.