Sport:

Fotbalová asociace České republiky dnes dostala od Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality text obvinění v souvislosti s nedávno odstartovanou sázkařskou aférou. Usnesení převzal bezpečnostní manažer FAČR Martin Synecký a hned ho předal disciplinární komisi. Ta se jim ještě dnes bude zabývat a rozhodne o dalším postupu.

Fotbalová reprezentace odehraje své domácí zápasy v příští kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy v roce 2016 pouze na třech stadionech. Národní tým se tak v soutěžních zápasech představí střídavě v Praze na Letné a v Edenu a v Plzni. Rozhodl o tom výkonný výbor FAČR. FAČR počítá s tím, že na moravské stadiony bude směřovat především přípravné zápasy národního týmu.

Obránce Sunderlandu Ondřej Čelůstka se poprvé v kariéře objevil v nominaci fotbalové reprezentace. Je v týmu pro zápasy kvalifikace o postup na mistrovství světa na Maltě a v Bulharsku. V nominaci nechybí ani kapitán Tomáš Rosický, který zvažoval svoje další působení v národním celku. Složení týmu oznámil nový trenér Josef Pešice, který po zářijových prohrách s Arménií a v Itálii nahradil Michala Bílka.

Fotbalisté Plzně prohráli i ve svém druhém vystoupení v základní skupině Ligy mistrů, v Petrohradu podlehli CSKA Moskva 2:3. Viktoria vedla po rychlém gólu Rajtorala, ale ještě v první půlhodině otočili skóre Tošič a Honda. Zápas pak rozhodl smolný vlastní gól Řezníka po chybě brankáře Kozáčika. Bakoš v závěru už jen snížil.

Hokejisté Lva Praha prohráli v Kontinentální lize na ledě Chabarovsku 0:3 a dvěma góly se na tom podílel český útočník Jakub Petružálek. Hráči Lva gólmana Alexeje Murygina nepřekonali a poprvé v sezoně neskórovali. Jediný český zástupce v KHL si připsal v dvanáctém utkání ročníku pátou porážku. Amur v jedenáctém duelu teprve potřetí zvítězil.

Hokejový brankář Tomáš Vokoun z Pittsburghu, jenž se předminulý víkend podrobil operaci kvůli krevní sraženině, nebude chytat tři až šest měsíců. Uvedl to generální manažer Penguins Ray Shero.

Dohrávky 3. kola Poháru České pošty dnes zvládli oba prvoligoví zástupci. Jihlava zvítězila zásluhou pokutového kopu kapitána Lukáše Vaculíka 1:0 v Karlových Varech. Příbram uspěla v Českých Budějovicích až po penaltovém rozstřelu, který vyhrála 4:2. V normální hrací době skončil zápas bez branek. Také Středočechům výrazně pomohl kapitán - brankář Aleš Hruška chytil dva pokutové kopy.

Fotbalisté Sigmy Olomouc B v dohrávaném utkání 7. kola MSFL prohráli na hřišti třebíčského nováčka 1:2, a promarnili tak příležitost vrátit se do čela tabulky. Po zkompletovaných devíti kolech jí nadále dominuje s tříbodovým náskokem Opava.

Basketbalisté Nymburka nevyužili ani čtvrtý pokus k postupu do prestižní Euroligy. Ve středu ve Vilniusu prohráli s tureckým Banvitem 78:87 a v letošní kvalifikaci končí hned v úvodu. Na lavičce českých mistrů nevyšla soutěžní premiéra trenérovi Kestutisovi Kemzurovi, který navíc nezdar s Banvitem musel strávit ve své rodné Litvě. Nymburku nepomohlo ani 27 nastřílených bodů navrátilce do sestavy Chestera Simmonse.

Kristýna Pálešová napodobila svého reprezentačního kolegu Martina Konečného a také ona obsadila v kvalifikaci víceboje na mistrovství světa ve sportovní gymnastice 30. místo. Čtyřiadvacítce postupujících v Antverpách vévodila Američanka Simone Bilesová.

Hokejový útočník Radek Dvořák bude i v nadcházející sezoně hrát v NHL. Šestatřicetiletý hráč podepsal roční dvoucestnou smlouvu s Carolinou. Trojnásobný mistr světa si v případě, že bude působit v hlavním týmu, vydělá 600.000 dolarů. Pokud bude hrát na farmě, přijde si na 125.000 dolarů, ale zároveň má garantovaný příjem za sezonu minimálně 250.000 dolarů.

Tenistka Lucie Šafářová napodobila Petru Kvitovou a také ona postoupila do čtvrtfinále pětimilionového turnaje v Pekingu. Ve třetím kole porazila šestadvacetiletá brněnská rodačka, jež je v posledních týdnech ve výborné formě, 6:4, 6:7 a 7:6 Andreu Petkovicovou z Německa.

Florbalisté Vítkovic podlehli na Poháru mistrů v Tampere švédskému Falunu vysoko 3:10, když v 18. minutě prohrávali už 0:5. Falun postoupil z prvního místa skupiny B do semifinále a Ostravané se o druhé postupové místo utkají s domácím SC Classic.