Sport

Skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková na Světovém poháru v Lucernu bezpečně postoupili do nedělních finále. Synek stejně jako v rozjížďce nenašel ani v semifinále přemožitele a postoupil i s celkově nejrychlejším časem. Knapková opět obsadila druhé místo, tentokrát za suverénní Australankou Kim Crowovou.

Pavel Maslák vylepšil český rekord v běhu na 200 metrů na 20,49 sekundy. Ve finálovém závodě na mistrovství Evropy do 23 let v Tampere získal tímto časem bronzovou medaili. Vlastní maximum z pátečního rozběhu zlepšil o dvě setiny.

Sportovní lezec Libor Hroza je novým mistrem Evropy v lezení na rychlost. Titul vybojoval šestadvacetiletý český reprezentant v Chamonix a ze šampionátů má třetí medaili. Loni byl stříbrný na mistrovství světa v Paříži, z ME v roce 2010 má bronz.

České softbalistky si finále pražského mistrovství Evropy nezahrály. Duel o postup do boje o titul s Italkami prohrály ve Svoboda Parku vysoko 1:10 už po páté směně a získaly bronzové medaile. Italky pak ve finále podlehly obhájkyním titulu z Nizozemska 0:3.

Favorit Jan Kopecký vede po první etapě Rallye Bohemia. Po 13 rychlostních zkouškách má náskok 16 sekund před Václavem Pechem, který svedl o druhé místo vyrovnaný boj s Romanem Krestou.

Fotbalisté Sparty vyhráli druhý ročník Letního ligového poháru Prahy. V sobotním finále porazili domácího druholigového nováčka Loko Vltavín jasně 3:0, přestože nastoupili s hráči širšího kádru. Třetí místo obsadila Viktoria Žižkov, která dopoledne vyhrála nad Bohemians Praha 1905 hladce 4:0.

Český motocyklista Karel Abraham si v kvalifikaci na Velkou cenu Německa v kategorii MotoGP vyjel devatenácté místo. Dvě příčky za ním do závodu na Sachsenringu odstartuje Lukáš Pešek. Jakub Kornfeil v kategorii Moto3 pojede v neděli z osmnáctého místa.

Čeští volejbalisté neprošli přes Belgii do finále Evropské ligy a zároveň přišli o šanci zahrát si kvalifikaci o účast ve Světové lize. Na turnaji Final Four v tureckém Marmarisu prohráli s Belgičany 0:3 po setech 17:21, 18:21 a 20:22. V neděli mohou získat bronzové medaile.

Aleš Loprais se rozloučil s Rallye Hedvábné stezky druhým místem v závěrečné etapě se startem a cílem v Astrachani. Vyrovnal tím své nejlepší umístění v tomto ročníku, v celkové klasifikaci nicméně pilot tatry skončil až na předposledním 21. místě, protože v dálkovém závodě pokračoval po nedokončené páté etapě s penalizací 163 hodin.