Sport:

O pouhé tři setiny sekundy zaostala Zuzana Hejnová na Zlaté tretře v Ostravě za vlastním českým rekordem v běhu na 400 metrů překážek. Druhá žena letošních světových tabulek zvítězila suverénně ve svém nejlepším výkonu sezony 53,32 sekundy a udržela letošní neporazitelnost. O druhé české vítězství se postaral Vítězslav Veselý, který ovládl soutěž oštěpařů ve třetím výkonu kariéry 87,58 metru.

Čeští basketbalisté do 19 let vstoupili do mistrovství světa v Praze prohrou 74:77 s Litvou. Domácí tým ještě po třech čtvrtinách nad obhájci titulu vedl, ale nakonec mu nepomohlo ani 21 bodů nejlepšího střelce zápasu Martina Peterky.

Fotbalisté pražské Slavie si připsali první vítězné utkání v rámci letní přípravy na novou sezonu. Po pondělní remíze 1:1 s Interem Baku přestříleli na soustředění v Rakousku desátý celek uplynulé sezony ruské ligy FC Krasnodar 5:3.

Bývalý reprezentant Karel Poborský odstoupil z funkce předsedy České asociace fotbalových hráčů. Svou rezignaci zdůvodnil vytížeností v Dynamu České Budějovice, které na jaře sestoupilo z první ligy.

Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický se stal otcem. V úterý v brzkých ranních hodinách jeho partnerka Radka Kocurová přivedla v pražském Podolí na svět syna, který dostal jméno Tomáš po záložníkovi londýnského Arsenalu.

Tenistky Barbora Záhlavová-Strýcová a Petra Cetkovská se představí fanouškům 16. až 21. července v Olomouci. Obě patří k hlavním hvězdám 5. ročníku turnaje ITF ITS Cup s dotací 100 tisíc dolarů.

Útočník Léonard Kweuke a krajní obránci Manuel Pamič s Vlastimilem Vidličkou chybějí v nominaci fotbalistů pražské Sparty na herní soustředění v Rakousku, kam tým kouč Vítězslava Lavičky odcestoval. Kweuke a Vidlička nejsou v kádru kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům. Pamič bude čekat na to, jak dopadnou jednání Sparty s italským Chievem Verona o jeho přestupu.

Čeští motocyklisté Karel Abraham s Jakubem Kornfeilem odstartují do Velké ceny Nizozemska ze šesté řady. Abraham na okruhu v Assenu obsadil v MotoGP 17. místo, Kornfeil byl v Moto3 o příčku horší a zaznamenal nejhorší kvalifikační výsledek v sezoně.

Autor: Jan Charvát