Sport

Čeští hokejisté nezískali na turnaji Karjala ani bod. V závěrečném utkání na první reprezentační akci po květnovém zisku titulu mistrů světa svěřenci trenéra Aloise Hadamczika podlehli v Helsinkách Rusku 1:3. Autorem jediného gólu byl Jakub Klepiš. Turnaj Karjala vyhráli hokejisté Finska, kteří zdolali Švédsko 4:1.

Český triatlonový reprezentant Filip Ospalý se v americkém Clearwateru stal vicemistrem světa v půlironmanské distanci (1,9 km plavání, 90 km jízda na kole, 21 km běh). Titul získal Němec Michael Raelert, závod žen ovládla Jodie Swallowová z Británie. Po úvodní plavecké části patřilo Ospalému šesté místo. Poté se na kole český reprezentant propracoval dokonce na první příčku, na běžecký půlmaraton ale vyrazil ze sedmého místa. V něm se postupně v čele závodu osamostatnil s Raelertem, německý závodník však Ospalého setřásl. Pro třetí místo si doběhl exmistr světa Timothy O'Donnell.

Český lyžař Ondřej Bank vstoupil do nové sezony Světového poháru 13. místem ve slalomu ve finském Levi. Bodoval i Filip Trejbal na 17. pozici, závod vyhrál Francouz Jean-Baptiste Grange.

Cyklokrosový mistr světa Zdeněk Štybar obsadil v třetím závodu série Superprestige v Hamme-Zogge na těžkém rozbahněném terénu šesté místo a zaznamenal nejhorší výsledek v sezoně. Pro vítězství si dojel domácí Sven Nijs před čtveřicí svých krajanů a o bod předstihl Štybara v celkovém hodnocení. Vítěz úvodních dvou dílů Superprestige Štybar nastoupil do dnešního závodu přesto, že nebyl úplně zdravotně v pořádku. Vedoucí muž světového žebříčku si v týdnu během soustředění na Mallorce poranil záda a raději vynechal čtvrteční závod v Nielu.