Sport

Česká lyžařka Šárka Záhrobská obsadila v prvním slalomu sezony Světového poháru ve finském Levi sedmé místo. Bronzová olympijská medailistka z Vancouveru ztratila v součtu kol 99 setin sekundy na vítěznou Marlies Schildovou z Rakouska. Pětadvacetiletá Záhrobská předvedla v obou kolech podobné výkony. V horní mírnější pasáži na své soupeřky získávala, v dolní strmější části naopak ztrácela. Držitelka kompletní sady medailí z mistrovství světa postoupila do finálového kola jako osmá, díky šestému času ve druhém kole se pak v celkovém pořadí posunula o jednu pozici.

Čeští hokejisté podlehli v druhém utkání na turnaji Karjala v Helsinkách domácímu Finsku 0:5 a utrpěli svou nejtěžší porážku v historii turnaje. Soupeř dal v druhé třetině tři góly za 76 sekund. V neděli se reprezentanti, kteří jsou zatím bez bodu poslední, utkají s Ruskem.

Šest českých hokejistů má šanci zúčastnit se lednového Utkání hvězd NHL na základě hlasování fanoušků. Na stočlenném seznamu hráčů, z kterého mohou příznivci vybírat, figurují brankář Tomáš Vokoun z Floridy, obránci Tomáš Kaberle z Toronta a Marek Židlický z Minnesoty a útočníci David Krejčí z Bostonu, Milan Hejduk z Colorada a Aleš Hemský z Edmontonu. Hlasování na webu NHL začne v pondělí 15. listopadu a skončí 3. ledna. Utkání hvězd se bude hrát o posledním lednovém víkendu v Raleighu v hale Caroliny Hurricanes.

Česko-slovenský tenisový pár František Čermák, Michal Mertiňák vypadl na turnaji série Masters v Paříži v semifinále a přišel o šanci zahrát si na Turnaji mistrů. Loňští účastníci londýnského vyvrcholení sezony ATP ve svém posledním společném utkání podlehli 3:6, 3:6 indicko-běloruské dvojici Mahéš Bhúpathí, Max Mirnyj. Na Turnaji mistrů tak bude mít český tenis dva zástupce - v singlu debutanta Tomáše Berdycha a počtvrté za sebou deblistu Lukáše Dlouhého, pro nějž bude londýnské představení derniérou partnerství s Indem Leandrem Paesem.

Běžec na lyžích Martin Jakš potvrdil, že má na úvod sezony skvělou formu. Po nečekaném čtvrtém místě v pátečním sprintu kategorie FIS ve finském Muoniu doběhl na stejném místě třetí na klasické desítce. Z vítězství se radoval Američan Kris Freeman o čtyři sekundy před Němcem Tobiasem Angererem, Jakš na třetím místě ztratil další dvě sekundy. Český běžec se prosadil v konkurenci kompletních výběrů Německa, Itálie, Finska, Estonska a Ruska.