Sport

Český tenista Radek Štěpánek postoupil na turnaji v Moskvě po výhře nad Rumunem Victorem Haneskem do druhého kola. Dalším soupeřem 37. hráče světa bude Michail Kukuškin z Kazachstánu.

Česká tenistka Klára Zakopalová vypadla v prvním kole turnaje v Moskvě po porážce 6:3, 3:6, 5:7 s ukrajinskou hráčkou z kvalifikace Marií Korytcevovou. Osmadvacetiletá Češka tak potvrdila, že se jí od zářijového postupu do finále v Soulu nedaří - na následujících čtyřech turnajích vyhrála jen jeden zápas.

Tenista Iveta Benešová porazila v prvním kole turnaje v Lucemburku kvalifikantku Kathrin Wörleovou z Německa 6:1, 6:2. Připsala si na konto letošní pětadvacátou vítěznou dvouhru, ale zároveň má i stejný počet proher. Ve druhém kole Benešovou čeká sedmá nasazená slovenská rodačka Jarmila Grothová reprezentující Austrálii. Z českých hráček jsou v pavouku dvouhry ještě Lucie Hradecká, jež postoupila z kvalifikace, a Barbora Záhlavová-Strýcová, s kterou Benešová plní roli nejvýše nasazeného páru čtyřhry.

Bez sedmi basketbalistek z minulé soupisky a s výrazně omlazeným kádrem vstoupí do nové sezony tým českých mistryň Frisco Sika Brno. Kouč Jan Bobrovský se musí obejít bez českých reprezentantek Hany Horákové, Petry Kulichové a Evy Vítečkové, Američanek DeWanny Bonnerové a Taj McWilliamsové, Slovenky Zuzany Žirkové a Australanky Hollie Grimmaové. Největší problém vidí trenér v zacelení mezery po odchodu Hany Horákové, nejužitečnější hráčky MS, jež odešla do Fenerbahce Istanbul.