Sport

Česká tenistka Klára Zakopalová den po prohraném finále v Soulu nezvládla úvodní zápas turnaje v Tokiu. V japonské metropoli podlehla Američance Coco Vandewegheové 4:6 a 6:7. Nedařilo se ani Barboře Záhlavové-Strýcové, která nestačila na Italku Saru Erraniovou, s kterou prohrála 3:6 a 2:6 a na okruhu WTA vypadla počtvrté za sebou v prvním kole.

Tenista Jaroslav Pospíšil vyhrál poprvé v kariéře turnaj kategorie challenger ATP. Devětadvacetiletý český hráč si v deštěm přerušovaném finálovém utkání poradil na antuce v Trnavě s Kazachem Jurijem Ščukinem a porazil ho 6:4, 4:6, 6:3.

Český fotbalista Milan Baroš si z nedělního utkání Galatasaraye s Büyüksehirem odnesl kromě tří vstřelených gólů také zranění. Podle tureckých médií má prasklinu ve stehenním svalu a mimo hru bude minimálně dva až tři týdny. Pravděpodobně tak přijde o zápasy národního týmu v kvalifikaci mistrovství Evropy se Skotskem a Lichtenštejnskem.

Český motocyklový jezdec Lukáš Pešek se již pravděpodobně v letošním seriálu mistrovství světa nepředstaví. Po nedávném nečekaném vyhazovu z týmu Matteoni Racing, za kterým byly údajně i finanční problémy italské stáje, už spíš přemýšlí nad příští sezonou. Pešek se na ni naplno připravuje a doufá, že se v některém z pěti zbývajících závodů šampionátu ještě objeví.

Svěřenec trenéra Josefa Váni Budapest obsadil pod vedením Josefa Bartoše v překážkovém dostihu v Meranu druhé místo. Jediného českého zástupce v Gran Premia di Merano o 380.000 eur předčil pouze francouzský suverén Rigoureaux, který letos vyhrál sedmý dostih ze stejného počtu startů. Další český žokej Jan Faltejsek dostih s Duerem nedokončil. V rámcovém programu vyhrál menší steeplechase český kůň Life Is Life, v jehož sedle byl Jiří Kousek. Někdejší český Kůň roku Age of Jape v překážkové premiéře v dostihu Premio Pardubice vybojoval pod tímtéž jezdcem druhé místo.

Český kůň Ulan, svěřenec Pavla Tůmy ze stáje Dr Charvát, vyhrál poslední klasický dostih sezony na Slovensku. V nedělním bratislavském St. Legeru o 180.000 eur zvítězil pod vedením Jakuba Pavlíčka s převahou čtyř délek před další Češkou Greek Wedding. Na třetím místě skončil nejlepší z domácích koní, vítěz Slovenského derby Innovator.