Sport

Skokan na lyžích Borek Sedlák obsadil v závodě letní Grand Prix v japonské Hakubě páté místo a postaral se o nejlepší umístění českých reprezentantů v letošním seriálu. Vyhrál domácí Daiki Ito. Sedlák navázal na páteční výkon, kdy vyhrál kvalifikaci. V sobotním závodě předvedl skoky dlouhé 122,5 a 126,5 metru a byl vyhlášen hvězdou dne. Výrazně tak vylepšil dosavadní české maximum, o které se sám postaral dvanáctým místem před týdnem v polské Wisle. Lukáš Hlava obsadil třinácté místo, Jan Matura skončil na 26. příčce. Vítěz Ito předvedl skoky dlouhé 131,5 a 128,5 m.

Český fotbalový obránce Tomáš Ujfaluši získal s Atlétikem Madrid evropský Superpohár. Španělský vítěz Evropské ligy porazil v Monaku šampiona Ligy mistrů Inter Milán 2:0. O branky se zasloužili ve druhém poločase José Antonio Reyes a Sergio Agüero.

Hokejisté Sparty prohráli v posledním utkání základní skupiny European Trophy s Eisbären Berlín 2:5. Nemají jistotu postupu do play off.

Plážové volejbalistky Markéta Sluková a Kristýna Kolocová vyhrály mistrovství Evropy do 23 let. Na šampionátu v Řecku neztratily ani set.