Sport

Dvě české tenisky si zahrají čtvrtfinále turnaje ECM Prague Open. Ve čtvrtečním programu zvládla svůj zápas druhého kola jen Lucie Hradecká, Iveta Benešová vypadla. O semifinále bude vedle Hradecké bojovat ještě Barbora Záhlavová-Strýcová, která postoupila už ve středu. Hradecká si v osmifinále poradila s Monikou Niculescuovou a Rumunku porazila snadno 6:1, 6:2 za hodinu a dvacet minut. Loňská semifinalistka turnaje Benešová prohrála se sedmou nasazenou Agnes Szavayovou z Maďarska po setech 1:6, 5:7.

Česká tenistka Renata Voráčová skončila na turnaji v Palermu ve 2. kole. Nestačila na nejvýše nasazenou Flavii Pennettaovou z Itálie, které podlehla za 55 minut 0:6 a 3:6.

Pátou desítku nominovaných atletů pro mistrovství Evropy v Barceloně načala ve středu kladivářka Lenka Ledvinová. Na mítinku v Brně předvedla výkon v 70,10 metru a splnila tak požadované kritérium o šedesát centimetrů.

Fotbalisté Ostravy rozdrtili v úvodním utkání 2. předkola Evropské ligy v Tbilisi místní WIT Georgia 6:0 a jsou jednou nohou v dalším kole. Baník čtvrtý tým gruzínské ligy zlomil ve druhé půli, kdy skóroval pětkrát v rozmezí jednadvaceti minut. Hattrickem se blýskl obránce Neves. Odveta se hraje za týden 22. července na Bazalech.

Autor: Peter Gabaľ