Sport

Čeští tenisté vedou ve čtvrtfinále Davisova poháru v Chile 1:0 na zápasy. Úvodní dvouhru zvládl skvěle Ivo Minář, který na antuce v Coquimbu nedal šanci domácí jedničce a Nicolase Massua porazil 6:0, 6:2 a 6:3.

Tenistka Lucie Šafářová si o titul na turnaji v Bastadu nezahraje. Česká jednička prohrála v semifinále na švédské antuce s Aravane Rezaiovou z Francie dvakrát 3:6.

Český jezdec Jaroslav Kulhavý se stal mistrem Evropy v cross country na horských kolech. Historický úspěch vybojoval v Haifě s náskokem 40 sekund.

Tři tituly získal v úvodní den mistrovství České republiky v plavání Květoslav Svoboda. Člen Komety Brno zvítězil v závodě na 400 metrů volný způsob, 200 metrů znak a výčet úspěchů rozšířil i ve štafetě na 4x200 metrů volný způsob.

Plážové volejbalistky Lenka Háječková s Hanou Klapalovou si po semifinálové účasti před pěti dny ve Stavangeru připsaly v dalším turnaji Světového okruhu deváté místo. Ve švýcarském Gstaadu je ve druhém kole zastavily favorizované brazilské sestry Carolina a Maria Clara Salgadovy.

Autor: Peter Gabaľ