Sport

Všichni tři čeští jezdci v mistrovství světa silničních motocyklů si v Assenu vybojovali nejlepší startovní pozici v sezoně. Lukáš Pešek a Karel Abraham obsadili v kvalifikaci na Velkou cenu Nizozemska ve třídě Moto2 jedenácté a dvanácté místo. Jakub Kornfeil byl v nejslabší kubatuře do 125 ccm šestnáctý, což je pro sedmnáctiletého závodníka dokonce nejlepší výsledek v jeho dosavadní krátké kariéře.

Jachtařka Veronika Fenclová měla na dosah stupně vítězů v závodu Světového poháru v německém Kielu. Kvůli časovému limitu ale byla zrušena rozjížďka její třídy Laser Radial, v které česká závodnice vedla, a proto skončila v závodu na 14. místě. Nadále ale vede průběžné pořadí SP.

České softbalistky oslavily návrat na mistrovství světa po osmi letech výhrou. Ve svém úvodním utkání na šampionátu v Caracasu porazily Dominikánskou republiku 8:4.

Jezdcům továrního týmu Škoda Motorsport se vydařil vstup do belgické Ypres rallye, pátého dílu seriálu Intercontinental Rallye Challenge. Po třech rychlostních zkouškách je v čele domácí Freddy Loix startující s podporou mladoboleslavské automobilky, Jan Kopecký je třetí a Fin Juho Hänninen čtvrtý.

Autor: Peter Gabaľ