Sport

Česká basketbalová federace (ČBF) má zájem uspořádat mistrovství Evropy mužů v roce 2013. O šampionát má zájem celkem šest zemí, vedle ČR také Bosna a Hercegovina, Chorvatsko, Německo, Itálie a Slovinsko. Informoval o tom server fibaeurope.com.

Olympijský vítěz z Pekingu David Kostelecký obsadil třetí místo na Světovém poháru brokové sportovní střelby v Dorsetu.

Koulař Antonín Žalský překonal na mítinku v Pardubicích výkonem 20,21 limit pro účast na červencovém mistrovství Evropy v Barceloně. Stal se tak desátým českým atletem, jenž si zajistil start na letošním vrcholu sezony.

Čeští tenisté po Španělsku porazili na Světovém poháru družstev i Austrálii. Na úterní výhru Jana Hájka ve středu navázal Tomáš Berdych a vítězstvím 6:3 a 7:6 nad Carstenem Ballem, který nahradil nemocného Lleytona Hewitta, zařídil rozhodující druhý bod. Češi tak mají na dosah účast ve finále, o které si zahrají v závěrečném souboji červené skupiny s USA.

České tenistky Klára Zakopalová i Barbora Záhlavová-Strýcová vypadly na turnaji ve Varšavě ve 2. kole. Nad síly Zakopalové byla hráčka z kvalifikace Gréta Arnová z Maďarska, které podlehla dvakrát 4:6. Jako poslední z Češek pak opustila pavouka dvouhry Záhlavová-Strýcová, která nestačila na šestou nasazenou Ukrajinku Aljonu Bondarenkovou 2:6 a 4:6.

Česká tenistka Lucie Hradecká loňskou účast ve finále turnaje ve Štrasburku neobhájí. Ve 2. kole vzdala Anabel Medinaové-Garriguesové za stavu 4:6 a 0:3 pro španělskou soupeřku.

Autor: Peter Gabaľ