Sport

Nové složení realizačního týmu české hokejové reprezentace navrhne na středečním zasedání výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje dosavadní kouč Vladimír Růžička. Trenér úřadujících mistrů světa znovu potvrdil, že on sám u reprezentace působit nebude. Jména svých kandidátů na post hlavního kouče českých hokejistů si Růžička nechává pro sebe a vysloví je až ve středu na jednání v pražském hotelu Selský dvůr. Nevěří však, že jeho nástupce bude zvolen už ve středu.

Na druhý pokus se podařilo Tomáši Berdychovi postoupit na Roland Garros do druhého kola. Český tenista se dnes radoval z rychlé výhry nad Jeffem Morrisonem z USA 6:3, 6:2, 6:4 i z toho, že ušetřil síly do dalšího kola.

Eva Birnerová se stala první českou tenistkou, která postoupila do druhého kola Roland Garros. Birnerová prošla do turnaje z kvalifikace a dnes porazila Rusku Marii Kirilenkovou po setech 2:6, 7:5 a 6:3. Dvacetiletá hráčka se poprvé v kariéře radovala z výhry v hlavní soutěži na turnaji Grand Slamu.

Novým generálním sekretářem Českého olympijského výboru (ČOV) se stal Petr Hrubec. Bývalý konzul na českém velvyslanectví ve Washingtonu vyšel vítězně z výběrového řízení, do kterého se přihlásilo 62 uchazečů.