Sport

Biatlonistka Markéta Davidová ve stíhacím závodu v Hochfilzenu třikrát chybovala a pohoršila si z pátého na deváté místo. Vyhrála Norka Marte Olsbuová Röiselandová, která se díky tomu dostala do čela Světového poháru. Lucie Charvátová po selhání při střelbě vestoje závod nedokončila.

Lyžařka Kateřina Razýmová skončila na Světovém poháru v Davosu v závodu na 10 km volně desátá a dosáhla nejlepšího výsledku v sezoně. Při absenci skandinávských běžkyň vyhrála Američanka Rosie Brennanová, která zvítězila už v sobotním sprintu. Reprezentace Norska, Švédska a Finska se rozhodly do konce roku v SP nestartovat kvůli obavám z koronaviru.

Fotbalový brankář Petr Čech v pondělí rok a půl po konci profesionální kariéry nastoupí za rezervní tým Chelsea v londýnském derby s Tottenhamem. Osmatřicetiletý bývalý český reprezentant bere svůj start jako nouzové řešení, ale je nachystán. Zápas mu zároveň může posloužit jako příprava pro případ, že by musel zaskočit za "áčko". Plzeňský rodák, který v Chelsea působí jako poradce sportovního a technického úseku, se rozloučil s aktivní dráhou loni v květnu. V říjnu ho ale "Blues" kvůli koronavirové pandemii dopsali na soupisku pro anglickou ligu. Nejúspěšnější období kariéry prožil Čech právě v Chelsea.