Sport: Biatlonistka Davidová skončila ve stíhacím závodě šestá

Biatlonistka Markéta Davidová dojela šestá ve stíhacím závodu Světového poháru v Hochfilzenu a zaznamenala druhý nejlepší výsledek sezony. Vyhrála Norka Marte Röiselandová.

Davidová vyrážela do stíhačky z dvacátého místa po sprintu, při první ležce jednou minula a o dvě místa klesla. Ve zbytku závodu už ale jen stoupala výsledkovou listinou. Druhou ležku a první stojku odstřílela přesně a rázem běžela sedmá. Po poslední stojce sice musela na jedno trestné kolo, ale chybovaly i soupeřky, Davidová byla šestá a stejně závod i dokončila.

----------------------------------------------------

Biatlonisté skončili po trestném kole Adama Václavíka ve štafetě Světového poháru v Hochfilzenu devátí. Stejně jako minulý týden ve švédském Östersundu vyhrálo norské kvarteto.

Václavík musel na jedno trestné kolo po střelbě vestoje, po které pokračoval dvacátý a předal jako šestnáctý. Jakubovi Štvrteckému se úsek vydařil a posunul štafetu o dvě místa. Mikuláš Karlík vyslal Michala Krčmáře do finiše ze 14. místa a česká jednička těsně prohrála boj o osmé místo se Slovinci. Stupně vítězů v Rakousku obsadili Norové, druzí byli Francouzi a třetí Rusové.

----------------------------------------------------

České házenkářky zvítězily na mistrovství světa v posledním zápase osmifinálové skupiny nad Kongem 24:21. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného již ve středu ztratily šanci na postup do čtvrtfinále a s účinkováním na turnaji se dnes rozloučily. Souboj s africkým outsiderem rozhodly reprezentantky po nerozhodném úvodním dějství ve druhé půli.

Český tým obsadil v osmifinálové skupině předposlední páté místo s dvěma body, které získal za vítězství nad Kongem. Bašného svěřenkyně se s šampionátem ve Španělsku rozloučily s celkovou bilancí dvou výher a čtyř porážek. O tom, na jakém místě reprezentantky skončí, se rozhodne v pondělí podle výsledků dalších osmifinálových skupin.