STEM: Nejpopulárnějším politikem je Dostál, vystřídal Buzkovou

Ministr kultury Pavel Dostál (ČSSD) je podle lednového průzkumu agentury STEM nejpopulárnější český politik. Za Dostálem se umístili ministryně školství Petra Buzková (ČSSD), předseda ODS Mirek Topolánek, úřadující šéf ČSSD a premiér Stanislav Gross a pražský primátor a místopředseda ODS Pavel Bém.

Nejhůře hodnotili lidé ministra práce a sociálních věcí Zdeňka Škromacha (ČSSD), předsedu KSČM Miroslava Grebeníčka a ministry zdravotnictví Miladu Emmerovou (ČSSD), obrany Karla Kühnla (US-DEU) a zahraničí Cyrila Svobodu (KDU- ČSL).

Dostál vystřídal v čele žebříčku popularity Buzkovou. Zatímco v listopadu hodnotilo Dostála velmi a spíše příznivě 45 procent lidí, v lednu to bylo 61 procent. Podle STEM je to historicky nejlepší Dostálův výsledek. Zatím největší popularitu měl v září 2002 a v lednu 2003, kdy ho kladně hodnotilo shodně 58 procent dotázaných. Podle STEMu lze za lednovou oblibou Dostála spatřovat zejména sympatie veřejnosti s jeho bojem se závažnou chorobou. Další novinkou je podle agentury opětný vzestup popularity Grosse.