Šudova vítězná série nekončí, knokautoval Gruzínce Ochanašviliho

Vítězná série českého profesionálního boxera Luboše Šudy pokračuje. Osmadvacetiletý bývalý mistr světa v kickboxu knokautoval v nedělním pražském duelu Leriho Ochanašviliho z Gruzie a souboj o titul mezinárodního mistra organizace E.B.A. v těžké váhové kategorie do 90,71 kg ukončil předčasně již v šestém kole. O dvě kola dříve byl přitom sám počítán a vypadalo to, že poprvé v kariéře odejde z profiringu poražen.

Šuda se však s náporem Ochanašviliho vypořádal, dokázal čtvrté kolo doboxovat, ustál i následné tvrdé údery a v šestém kole nekompromisně zaútočil. Po jeho prvních ranách a počítání se ve Španělsku žijící gruzinský borec ještě postavil zpět na nohy, ale následná smršť v podání českého borce duel předčasně ukončila v jeho první polovině.

Boxer z Kralup nad Vltavou se tak stal držitelem dočasného titulu organizace E.B.A. a obhájil právo utkat se o klasický titul toho spolku s Rusem Pavlem Melkomjanem. Ten se měl podle původních plánů uskutečnit již v neděli, ale pro zdravotní indispozici člena německé stáje Universum byl přeložen. Podle současných plánů by se měl uskutečnit v Praze 3. prosince.