Boxera Konečného čeká nezvyklý "dvojzápas"

Lukáš Konečný, foto: ČTK

Pražská Lucerna se těší na Galavečer profesionálního boxu a bojových umění. Hlavní hvězdou akce nazvané "Noc bojovníků" bude boxerský mistr EU Lukáš Konečný. O jeho pocitech, před zápasem s Maďarem Attilou Kissem, s ním hovořil Jan Hloch.

Attila Kiss není pro Lukáše Konečného neznámým soupeřem.

"Já ho znám, viděl jsem ho milionkrát. Je to zabalený kluk, který má hodně prohraných zápasů, ale většinu na body. Je to takový držáček, myslím že je to dobře vybraný zápas pro diváky. Samozřejmě ho budu chtít sundat, ale nebude to lehké a prioritou je pro mě výhra."

Kam byste ho v pomyslném žebříčku svých soupeřů zařadil?

"Je to takový zlatý střed."

Lukáš Konečný,  foto: ČTK
Zápas ve váhové kategorii do 72,5 kg byl vypsán jako souboj o titul mezinárodního mistra ČR. Lukáš Konečný však do něj vůbec nemusí nastoupit, neboť tuto sobotu bude boxovat v ruském Jekatěrinburgu proti nebezpečnému soupeři - Sergeji Chomickému z Běloruska. Pokud by si z tohoto duelu odnesl příliš velké šrámy nebo nedej bože zranění, musela by pražská Lucerna v předposlední prosincový den jeho účast oželet.

"Budu na to myslet, ale může se stát, že se zraním - třeba zlomený nos by znamenal logicky stopku. Problém je, že mě budou bolet svaly, ale holt se musím více věnovat regeneraci."

Už jste měl někdy v profiringu zápasy tak blízko u sebe?

"Vůbec, ani v začátku profikariéry, kdy zápasy nebyly tak těžké ani dlouhé, tak se mi to nestalo. Jedenáct dní je fakt málo."

A není to příliš velké riziko?

"Těžko říct, záleží jak dopadne první zápas. Soupeř pro Lucernu by mi neměl dělat moc problémů, ale je to moje kariéra a pokud budu po souboji v Rusku rozsekanej jak Sarajevo, tak do toho zápasu nejdu."

Ještě více než na box skutečně velmi omezený čas na regeneraci vadí Lukáši Konečnému jiná věc. Galavečer v Lucerně je naplánován na 30. prosince, tedy na období svátků, kdy se málokdo omezuje v jídle. Domácí boxerská jednička si však bude muset hlídat váhu.

"Pro mě je složitá váha vždycky, natož mezi svátky. Chci jet na hory, užívat si Vánoce, být v klidu a ne se tři hodiny denně potit v tělocvičně, nežrat, nepít. Takže když na mě poprvé vysypali termín 30. prosince, tak jsem řekl, že jdu boxovat jedině s někým z ulice. Je to něco hrozného, to si neumíte představit. Čím víc o tom mluvím, tím víc mi ta hrůza dochází. Když dělám doma před zápasy váhu, tak manželka ani nejí, sebere si věci a jde ven, protože já bych jí doma zabil. Teď budu venku já se psem, ale ten bude také naštvaný, protože doma se vaří a pes je nenažranej. Jdu s ním za dveře a on kouká, co se děje - vždyť se tam vaří. Sice ví, že mám zápas, ale vůbec ho to nezajímá."

Autor: Jan Hloch
klíčové slovo:
spustit audio