Čeští reprezentanti v boxerském galavečeru excelovali

Rudolf Kraj (vpravo) při souboji s Pavlem Malkomjanem, foto: ČTK

Český profibox má jednoho nového a jednoho staronového šampiona. V úterním galavečeru sledovalo 8000 diváků v pražské T-Mobile aréně vítězné bitvy Rudolfa Kraje a Lukáše Konečného.

Rudolf Kraj  (vpravo) při souboji s Pavlem Malkomjanem,  foto: ČTK
Kraj má sice stříbrnou medaili z OH v Sydney, ale v profesionálním boxu se stále nachází teprve na začátku kariéry. Jeho premiérový duel o titul internacionálního šampiona organizace WBC s Rusem Melkomianem gradoval v posledním 12.kole. Kraj zasypal soupeře sérii drtivých úderů, po kterých byl zápas ukončen a diváci v hale byli u vytržení.

Rudolf Kraj,  foto: ČTK
Samotný hrdina byl po utkání totálně vyčerpán, neboť poprvé v kariéře boxoval na nejvyšší možný počet kol.

"12 kol je 36 min čistého času a to není sranda. Musel jsem to rozložit a nevěděl jsem jak, protože jsem to nikdy neabsolvoval. Hlavně jsem se nepouštěl do žádných velkých akcí, i když mě diváci hnali dopředu. Když začali řvát, byl by nejradši jak mašina, ale pak by mi mohly dojít síly 10., 11. kolo bych mohl mít problém. Takto jsem to vypustil na konci a vyšlo to."

Přestože měl český borec po celou dobu převahu, jistý si svým vítězstvím nebyl.

"Necítil jsem to. Párkrát jsem tvrdě zasáhl, od toho mě také bolí obě ruce, ale opravdu jsem nevěděl, že to takhle skončí."

Lukáš Konečný,  foto: ČTK
Poté už vstoupil do ringu...

Konečný byl v souboji s Francouzem Mehdi Azrim o interkontinentální titul organizace WBO favoritem, nicméně houževnatost soupeře, který s ním dokázal boxovat až do posledního kola, ho dost překvapila.

"Jsem z toho překvapený, od začátku, když jsem viděl, jak se pohybuje, tak jsem věděl, že to bude velice těžký zápas. Přímo nenávidím tyto soupeře, kteří se hýbou všelijak a tak je těžké je trefit. Byl opravdu houževnatý, myslím, že jsem každé kolo lehce vyhrál, ale byl to relativně vyrovnaný zápas. Poslední kolo bylo neuvěřitelně těžký, párkrát jsem ho trefil, ale možná jsem ho lehce prohrál, protože jsem už byl úplně hotový."

Lukáš Konečný  (vpravo) porazil Francouze Mehdiho Azriho,  foto: ČTK
Ne všichni diváci si toho všimli, ovšem našeho boxera potkala v samotném úvodu pořádně nepříjemná chvilka.

"Stalo se mi to poprvé v životě a bylo to hrozný - v 1.kole jsme se divně ťukli, já jsem dostal do brňavky a skoro celé kolo jsem necítil zápěstí. Bylo to fakt netipické, brňavka člověka bolí 10 sekund a já jsem více než minutu necítil celou ruku."

Další černo-zlatý pás, který Lukáš Konečný po úspěšném duelu obdržel, mu dává skvělé vyhlídky do budoucnosti.

"Já jsem jasně vyhrál na body, postoupím na žebříčku, takže to co říkal manažer, že další zápas by měl být o titul mistra Evropy nebo světa vidím jako velmi reálné. Skoro si myslím, že i reálnější je o mistra světa."

Autor: Jan Hloch
klíčové slovo:
spustit audio