Týden v číslech

Ilustrační foto: jagritparajuli99, Pixabay / CC0

Zhruba polovina učitelů nedůvěřuje vládě ohledně informací k epidemii covid-19; počet elektromobilů roste rekordním tempem

Každý článek publikovaný Radio Prague International obsahuje procento, věk, částku peněz nebo nějakou jinou hodnotu. Podívejte se na uplynulý týden očima čísel.

Pondělí

165

Foto: Daniel Zach,  ČRo

žádostí o dotace za zhruba 700 milionů korun podali provozovatelé lyžařských středisek. Výplaty začalo Ministerstvo průmyslu a obchodu vyplácet z programu COVID Sport III. Příjem žádostí je otevřený do 18. března, na pomoc je připravená miliarda korun.

Úterý

2/5

učitelů do 34 let vnímá covid-19 jako běžné virové onemocnění a očkování proti němu jako nebezpečné. Informacím vlády k epidemii nemoci covid-19 nedůvěřuje zhruba polovina učitelů, její opatření hodnotí kladně necelá třetina pedagogů. Dvě pětiny vyučujících deklarují, že víc než desetina žáků má výraznější problémy s distančním vzděláváním. Vyplývá to z průzkumu, který zveřejnila společnost Člověk v tísni.

Středa

170 000 000

Stadion za Lužánkami má nahradit nová stavba. Foto: Vojtěch Man,  ČRo

korun plánuje vynaložit Brno za Lužánkami na multifunkční sportoviště s celoročním provozem, které poslouží bruslení, hokeji i míčovým sportům. Současný areál je v místě bývalého zimního stadionu a využívá se pro bruslení, hokej nebo malou kopanou, ale podmínky nejsou ideální a sportoviště není zastřešené.

Čtvrtek

1:1

remizovali fotbalisté pražské Slavie v úvodním osmifinále Evropské ligy doma s Glasgow Rangers.  Odveta se hraje za týden na půdě „Jezdců“, které vede bývalý kapitán anglické reprezentace a legenda Liverpoolu Steven Gerrard.

Pátek

0,9%

činí meziroční růst českého průmyslu za leden. Zpomalil tak z prosincových 2,5 procenta. K růstu nejvíce přispěla produkce kovových výrobků a také výroba chemických látek.

Sobota

50

Taková normální rodinka,  foto: archiv ČT

let uplynulo od premiéry pilotního dílu seriálu Taková normální rodinka. Televizní seriál natočený v roce 1971 režisérem Jaroslavem Dudkem podle scénáře Fan Vavřincové je vlastně prvním českým sitkomem, ačkoli to tvůrci v době vzniku netušili.

Neděle

7000

elektromobilů je zaevidováno v České republice. Jejich počet roste rekordním tempem. Před rokem byla v Česku zahájena výroba vozu Hyundai Kona Electric, prvního velkosériově vyráběného automobilu na elektrický pohon.