V Olomouci si daly dostaveníčko české i světové modelky

Ultrakrátké riflové minisukně, módní letní halenky s hlubokými výstřihy a boty na vysokých podpatcích vévodily v sobotu při setkání českých i světových modelek v Olomouci. Tereza Maxová, Petra Němcová, Veronika Vařeková a Andrea Verešová sem přijely podpořit projekt přebudování olomouckého kojeneckého ústavu. Podle účastníků akce krajské město podobnou koncentraci krásy ještě nezažilo. "Jsme kamarádky, držíme při sobě. Pořádně jsme se daly dohromady loni v září. Vidíme se více při takových akcích než při práci," komentovala setkání se svými kolegyněmi v rozhovoru pro ČTK Petra Němcová.

Modelka přiletěla do Olomouce až z New Yorku. Přiznala, že se již pomalu vrací po ničivé pohromě v Thajsku, kterou zažila na vlastní kůži, k práci. "Příští týden začnu fotit pro nadační projekt na pomoc dětem v Thajsku. Jeho smyslem je vybudovat školy, které byly smeteny vlnou. V září se zároveň vrátím i do práce. Svou práci mám ráda, ale budu si nyní už vybírat takovou, která by se dala skloubit s charitou," dodala Němcová.

Na zahradní party, jejímž smyslem bylo získat peníze na projekt, vplula na vysokých podpatcích v hnědých šatech s mírným zpožděním také modelka Andrea Verešová v doprovodu hokejisty Jaromíra Jágra. Při setkání s dětmi z kojeneckého ústavu v rozhovoru pro ČTK přiznala, že je to pro ni nádherný pocit. "Je to nádherné. Já mám třítýdenní neteř, takže už jsem si to vychutnala. Každá žena má v sobě pocit a radost z toho držet dítě v náručí. Ale pak začnou převládat pocity zodpovědnosti. Asi ještě není vhodná doba, protože takové miminko by asi strádalo, kdybych se mu nemohla věnovat pořád," uvedla Verešová s měsíčním kojencem v náručí.

Pomoc předních modelek ocenil také Róbert Štajniger z želivského premonstrátského kláštera. "Je důležité, co tyto ženy dělají a že svou krásu dokáží přeměnit v dobro. Je to výzva i pro ostatní hvězdy. Od těchto holek by málokdo čekal, že se budou při svých povinnostech věnovat takovým věcem. To je staví nad laťku showbyznysu," podotkl Štajniger.