V pátek bylo potvrzeno o pět desítek méně případů covidu než před týdnem

Za pátek přibylo v Česku 233 potvrzených případů onemocnění covid-19. Bylo to o 49 méně než ve stejný den předchozího týdne. V mezitýdenním srovnání klesají počty nových případů třetí den v řadě. V přepočtu na 100.000 obyvatel připadá v Česku necelých 15 nově nakažených za posledních sedm dní. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví.

Nejhorší situace je už několik dní v Praze, kde za uplynulý týden připadá na 100.000 obyvatel 40 nakažených. V Plzeňském kraji je to necelých 34 případů, ve středních Čechách pak 22. Pod hodnotou deset je indikační číslo v devíti krajích. Nejlepší situace je v Karlovarském kraji, kde je incidence 4,4.

V nemocnicích bylo k pátku 30 lidí s nákazou covid-19, stejně jako ve čtvrtek. V těžkém stavu bylo šest pacientů, počet vážných případů tak rovněž stagnoval. Na začátku tohoto týdne se v Česku otevřela první dvě očkovací centra pro lidi bez registrace, a to v nákupním centru na pražském Chodově a na hlavním nádraží. Příští týden ve středu k nim přibudou další dvě místa, a to v nákupních centrech Karolina v Ostravě a Olympia v Brně.