V Praze se oslavoval den kuchařů

V sobotu kuchaři na Staroměstském náměstí v Praze oslavili svůj svátek. Slavnost pro všechny milovníky dobrého jídla připravila Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Lidé mohli ochutnat například srnčí ragú s brusinkami, kančí maso se šípkovou omáčkou, grilované vepřové žebro s kukuřicí nebo jehněčí guláš. Akce, která byla zaměřena na podporu české kuchyně, nabídla produkci zhruba tří desítek gastronomických firem a restaurací. Soutěžilo se přitom v kategorii teplé a sladké jídlo. Celkovým vítězem letošního ročníku se stal tým hotelu Corinthia Towers Praha. Jejich jelítka, jitrnice a lívance nejlépe prezentovaly českou kuchyni, řekla Zuzana Albrechtová z Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Profesionálové se utkali také v prvním mistrovství ČR ve filetování (porcování) čerstvých lososů. Mezi kuchaře zavítala i manželka prezidenta Livia Klausová, která nad akcí převzala záštitu. Výtěžek z akce půjde Nadaci manželů Livie a Václava Klausových. Přispěje projektu Start do života určeného pro děti z dětských domovů.