V Praze se v pondělí otevřou dvě místa, kde se bude očkovat bez objednání

V pondělí začnou v hlavním městě fungovat dvě očkovací místa, do kterých mohou lidé přijít bez předchozí registrace či objednání termínu. Budou v obchodním centru Westfield Chodov a na hlavním nádraží. Zdravotníci tam budou očkovat i o víkendech, obě místa ale budou určena jen pro dospělé zájemce o očkování. Na dotaz to ČTK napsala mluvčí ministerstva zdravotnictví Gabriela Štěpanyová. Otevření obou míst se v pondělí zúčastní premiér Andrej Babiš (ANO) a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

"V obchodním centru Westfield Chodov bude očkování zajišťovat očkovací tým nemocnice IKEM a jejich provozní doba je v pracovních dnech 10:00 až 20:00, o víkendech pak do 19:00," uvedla mluvčí. Na tomto místě budou zdravotníci lidem podávat dvoudávkovou vakcínu od firmy Pfizer/BioNTech, denně zvládnou naočkovat stovky lidí. Na očkování tam budou moci přijít i samoplátci.

Provoz místa v budově hlavního železničního nádraží zajistí týmy zdravotníků z fakultních nemocnic Bulovka a Motol. Denně by měly zvládnout naočkovat přes 100 lidí. Otevřeno bude každý den od 12:00 do 19:00. "Na tomto očkovacím místě budou používat jednorázovou očkovací látku Janssen," napsala mluvčí.