Záplavy už mají zřejmě tři oběti, přibývá pohřešovaných

Záplavy v Libereckém kraji si vyžádaly již zřejmě tři oběti. Hasiči informovali o úmrtích v Lindavě a Dětřichově, krizový štáb má potvrzené i úmrtí v Raspenavě. Přibývá také pohřešovaných. Policie mimo jiné pohřešuje dvě ženy a jednoho muže, ve věku kolem padesáti let, kteří se ztratili na Frýdlantsku.

Na Českolipsku zahynul čtyřiatřicetiletý muž, když ho v Lindavě smetl proud místního rozvodněného potoka, uvedla Iva Michalíčková z tiskového oddělení hasičů v Libereckém kraji. Muže, který nedýchal, se podle ní podařilo vytáhnout z vody. Byl předán záchranářům, ti už jej ale nedokázali oživit. V Raspenavě zase záchranáři našli třiaosmdesátiletého muže, který se utopil přímo ve svém domě. V Detřichově se zřejmě utopil další muž, jeho tělo však záchranáři zatím nemají.

Situace v kraji je kvůli záplavám kritická. Město Frýdlant a některá další místa voda odřízla od světa. Policie vyzvala také obyvatele Nové Vsi na Liberecku k co nejrychlejšímu opuštění obce, kvůli hrozbě protržení hráze přehrady Mlýnice. Ve Cvikově na Českolipsku evakuují obyvatelé, kvůli hrozbě protržení hráze rybníka.

Autor: Peter Gabaľ