Ze sportu:

Sportovní střelec Jan Sychra obsadil na mistrovství Evropy ve své disciplíně skeet páté místo. Zkušený český reprezentant v německém Suhlu těsně nepostoupil ze semifinále do bojů o medaile.

Trenér fotbalové jednadvacítky Jakub Dovalil povolal na přípravné utkání s Nizozemskem tři nováčky. Poprvé si v týmu zahrají sparťan Pavel Kadeřábek, teplický stoper Michael Lüftner a útočník Adam Ševčík, který z Olomouce hostuje v Nitře. Povolán je i Ladislav Krejčí, který se po zranění ještě nevešel do nominace seniorské reprezentace.

Badmintonista Petr Koukal vzdal utkání druhého kola na mistrovství světa v čínském Kuang-čou. Český hráč do duelu nastoupil s problémy s pravým kolenem, na třináctého nasazeného Kašjapa Parupalliho z Indie nestačil a ze zápasu odstoupil v prvním setu za nepříznivého stavu 5:14.

Český fotbalista Martin Fillo se poprvé trefil za třetiligový anglický Brentford, kde v nové sezoně hostuje z Plzně. Ofenzivní záložník přispěl k výhře 3:2 v úterním úvodním kole Ligového poháru a přiznal, že se mu po premiérové brance v novém působišti ulevilo.

Nadějný český basketbalista Tomáš Kyzlink bude v příští sezoně působit ve druhé italské lize v celku Treviglio. Na Apeninský poloostrov zamířil z Estudiantes Madrid, kde loni v říjnu podepsal smlouvu na dva roky s opcí na další dvě sezony a následně hostoval ve druhé španělské lize v Cáceresu.

Český hokejista Michael Frolík odstartoval oslavy se Stanleyovým pohárem, který na konci června získal s Chicagem. Slavná trofej pojedenácté v historii zavítala na českou půdu před polednem. Strážci ze Síně slávy Stanley Cup přivezli na Letiště Václava Havla ze zámoří s mezipřistáním ve Vídni a Frolík jej po krátké zastávce doma v Kamenných Žehrovicích představil ve 14:00 fanouškům v zámecké zahradě v Kladně. Objevil se tam i Michal Rozsíval, který s Frolíkem absolvuje část jeho oslav a bývalého spoluhráče zapojí zase do svého středečního programu ve Vlašimi. Pak se přesune na soukromou párty v Horním Bezděkově.

Tenista Radek Štěpánek porazil v prvním kole turnaje Masters v Montrealu dvanáctého nasazeného Nicoláse Almagra ze Španělska 6:3, 6:7 a 6:3. Jeho dalším soupeřem bude překvapivě domácí Kanaďan s českými kořeny Vasek Pospisil, jenž vyřadil světovou dvacítku Američana Johna Isnera. Čtyřiatřicetiletý Štěpánek porazil Almagra počtvrté z dosavadních pěti vzájemných zápasů. Naposledy si se sedmadvacetiletým Španělem poradil loni v listopadu, kdy vítězstvím nad aktuálně 14. hráčem světa rozhodl o triumfu českého týmu ve finále Davisova poháru.