Ze sportu:

Kajakářka Štěpánka Hilgertová skončila v závodě vodních slalomářek na olympijských hrách v Londýně těsně pod stupni vítězů. Čtyřiačtyřicetiletá šampionka z her v Atlantě a v Sydney obsadila čtvrté místo. Zlatou medaili získala Emilie Ferová z Francie.

Deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek nepostoupili do finále olympijského závodu ve vodním slalomu, v Londýně tak nenaváží na zisk stříbrné medaile z Pekingu a bronzu z Atén. Do šestičlenného finále se neprobojovala ani posádka složená z kajakáře Vavřince Hradilka a kanoisty Stanislava Ježka.

Skifařka Miroslava Knapková suverénně ovládla svou semifinálovou jízdu a bez problémů postoupila do sobotního finále olympijské regaty v Eton Dorney. Úřadující mistryně světa bude na svých třetích olympijských hrách bojovat o první medaili, jejím dosavadním maximem je čtvrté místo z Atén 2004. Jednatřicetiletá Miroslava Knapková si v Londýně připsala třetí prvenství, tentokrát musela porazit i další dvě kandidátky na umístění na stupních vítězů, zkušenou Jekatěrinu Karstenovou z Běloruska a objev sezony Australanku Kim Crowovou.

České tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká si na olympiádě v Londýně zahrají o medaile. Čtvrtý nasazený pár ve čtvrtfinále čtyřhry porazil ve Wimbledonu dvojici z Tchaj-wanu Chia-Jung Chuang a Su-Wei Hsieh 6:3, 6:4 a postoupil do semifinále. Naopak sen o zisku cenného kovu se rozplynul Petře Kvitové, která ve čtvrtfinále dvouhry podlehla Rusce Marii Kirilenkové 6:7 a 3:6, a také Lucii Hradecké s Radkem Štěpánkem ve smíšené čtyřhře. Po velké bitvě je vyřadili domácí Britové Andy Murray a Laura Robsonová.

Simona Baumrtová na olympijských hrách v Londýně do finále na 200 metrů znak nepostoupila. Časem 2:10,18 zaostala o 15 setin za svým českým rekordem z rozplavby a skončila čtrnáctá.

Judista Lukáš Krpálek skončil sedmý na olympijských hrách v Londýně. Bronzový medailista z loňského mistrovství světa prohrál v opravách váhy do 100 kg s Nizozemcem Henkem Grolem na ipon už v první minutě.

Desetibojaře Romana Šebrleho trápí bolavý úpon v patě, ale v pátek podle plánu odletí na olympijské hry. V Londýně se bývalý světový rekordman a držitel olympijského zlata z Atén 2004 bude snažit dát zdravotně do pořádku, jeho soutěž začne za necelý týden ve středu 8. srpna. Pata začala Romana Šebrleho bolet během soustředění v Itálii. Šebrle dokonce kontaktoval šéftrenéra atletické reprezentace Tomáše Dvořáka s návrhem, že by bylo dobré, kdyby za něj byl případně připraven nastoupit na olympiádě Adam Sebastian Helcelet. Talentovaný vícebojař splnil stejně jako Roman Šebrle olympijský B limit, s nímž mohl do Londýna pouze jeden český zástupce. Podle informací ČTK varianta výměny obou atletů ve startovní listině zatím není ve hře.

Plzeňští fotbalisté v úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy zvítězili na hřišti Ruchu Chorzów 2:0. Polského vicemistra přehrávali a v poslední desetiminutovce to góly potvrdili střídající David Štípek a Michal Ďuriš, kterému velkou chybou pomohl soupeřův brankář. V domácí odvetě, která se hraje za týden, tak Viktorii stačí k postupu i prohra o gól.

Fotbalisté pražské Sparty v úvodním zápase 3. předkola Evropské ligy vyhráli na hřišti Admiry Mödling 2:0. Rakouský celek si dal vlastní gól, pak se trefil Leonard Kweuke. Odveta se hraje příští čtvrtek v Praze.

Naopak fotbalisté Mladé Boleslavi prohráli v úvodním zápase 3. předkola Evropské ligy na hřišti Twente Enschede 0:2. Výrazně lepší domácí celek se prosadil dvěma brankami během šesti minut druhého poločasu. Odveta se hraje za týden.