Ze sportu:

Fotbalisté Liberce mají po letech 2002 a 2006 třetí ligový titul. V posledním kole doma v přímém souboji o prvenství v soutěži remizovali s druhou Plzní 0:0.

Fotbalisté Ústí nad Labem si po loňském sestupu vybojovali návrat do první ligy. O postupu rozhodli výhrou nad Vlašimí 1:0 v 28. kole druhé ligy. Účast severočeského celku v příštím ročníku nejvyšší soutěže je však nejistá, protože nemá vyhovující stadion.

Český tenista Tomáš Berdych si v Madridu po dvou letech zahraje o titul z turnaje série Masters. Sedmý hráč světového žebříčku v sobotním semifinále porazil Argentince Juana Martína del Potra dvakrát 7:6. Jeho soupeřem v nedělním finále bude vítěz zápasu mezi Švýcarem Rogerem Federerem a Srbem Jankem Tipsarevičem. V semifinále dvouhry žen naopak neuspěla Lucie Hradecká, jejíž překvapivou pouť ukončila v semifinále Serena Williamsová z USA. Bývalá světová jednička českou kvalifikantku porazila 7:6, 6:0.

Čeští hokejisté nastoupí v nedělním utkání na mistrovství světa ve Stockholmu proti Rusku v brance s Jakubem Kovářem. Českobudějovický gólman tak dostane přednost před Jakubem Štěpánkem ve čtvrtém z šesti zápasů na turnaji. V úterním posledním duelu v základní skupině B s Německem by měl nastoupit Štěpánek. O jedničce pro případné čtvrtfinále ale jasno není.

Ruští obránci Dmitrij Kalinin a Alexej Jemelin nenastoupí kvůli disciplinárnímu trestu k nedělnímu utkání mistrovství světa proti hokejistům České republiky. Oba byli suspendováni kvůli faulům na švédského útočníka Johana Franzéna v pátečním duelu, který Rusko vyhrálo 7:3.

Bez medaile v individuálních disciplínách skončili čeští vodní slalomáři během prvního finálového dne na mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Augsburgu. Kajakář Vavřinec Hradilek o cenný kov přišel jen těsně, když skončil čtvrtý 21 setin sekund za stupni vítězů.

Oštěpařka Barbora Špotáková vstoupila do olympijské sezony druhým místem v úvodním závodu Diamantové ligy v Dauhá. Světová rekordmanka tam hodila 66,17 metru a prohrála jen s mistryní světa Marií Abakumovovou, která ji porazila o 69 centimetrů. Jakub Holuša si na osmistovce vylepšil osobní rekord na 1:45,12, stejně jako Špotáková splnil olympijský limit a za čtrnáct let starým národním rekordem Lukáše Vydry zaostal jen o 28 setin. Přesto to stříbrnému medailistovi z letošního halového MS stačilo až na osmé místo, zvítězil favorizovaný Keňan David Rudisha. Osmý byl i výškař Jaroslav Bába, který zdolal 224 cm, oštěpařka Jarmila Klimešová kvůli bolestem kolena v Dauhá nakonec neházela.

Český cyklista Roman Kreuziger se po sedmé etapě Gira d'Italia posunul na sedmé místo průběžného pořadí. Etapu s cílovým stoupáním v Rocca di Cambio vyhrál po 202 km jeho kolega z týmu Astana Paolo Tiralongo. Kreuziger má na sedmé pozici odstup 35 sekund, dalších pět sekund za ním je další z favoritů na celkové umístění Ivan Basso.

Stolní tenista Petr Korbel s největší pravděpodobností nenapodobí kajakářku Štěpánku Hilgertovou a nepředstaví se v Londýně pošesté na olympijských hrách. Čtyřicetiletý reprezentant vypadl na závěrečném kvalifikačním turnaji v Dauhá už v prvním kole a nepostoupil mezi nejlepších šestnáct.

Roman Kresta při svém prvním letošním startu v mistrovství republiky ve sprintrallye vyhrál jubilejní 20. ročník Rallyesprintu Kopná. Bývalý účastník mistrovství světa s vozem Ford Focus zvítězil ve slušovické rallye už počtvrté. Kresta měl na konci velký náskok 1:48 minuty před Antonínem Tlusťákem na mitsubishi, třetí byl o další půl sekundy zpět obhájce vítězství Roman Odložilík s citroenem. Rallye nedokončil vítěz předchozích dvou dílů MČR Tomáš Kostka, jenž měl v předposlední sedmé erzetě havárii a musel z druhého místa odstoupit.

Házenkářky Poruby nečekaně vyhrály první finále českého play off interligy. Ve Veselí nad Moravou porazily domácí obhájkyně mistrovského titulu 21:20. Hraje se na tři vítězství, druhý duel je na programu v neděli opět ve Veselí.