Ze sportu:

Rychlobruslařka Martina Sáblíková vyhrála i finálový závod Světového poháru na dlouhých tratích, jímž byla tříkilometrová trať v Berlíně. Dvojnásobná olympijská šampionka v sezoně ani jednou neprohrála a šesté celkové prvenství v SP za sebou měla jisté už před pátečním startem.

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová skončila čtvrtá na Světovém poháru v jízdě v boulích ve švédském Aare. Na sjezdovce Slalombacken postoupila pátá z kvalifikace. Ve finálové jízdě si o místo polepšila a potřetí v sezoně se zúčastnila superfinále. V tom jí ale jízda nevyšla, dostala jen 15,77 bodu a na stupně vítězů nedosáhla. Čtvrté místo je třetím nejlepším výsledkem devětadvacetileté Sudové v sezoně. Dvakrát byla třetí - v zahajovacím závodu v Ruce a v Lake Placid.

Sdruženář Miroslav Dvořák si vylepšil maximum sezony a dojel desátý v závodě Světového poháru v Oslu. Dvořák figuroval po skokanské části na 24. místě, ale třetím nejrychlejším časem v běhu na deset kilometrů volnou technikou se posunul až do elitní desítky. Splnil tak své předsevzetí z SP v Liberci, kde vyhlásil, že chce do konce sezony být v desítce. Další z českých sdruženářů Tomáš Slavík se po 19. pozici ve skoku propadl na 27. místo. Pavel Churavý byl poslední po skoku a poslední i skončil.

Biatlonisté Michal Šlesingr, Zdeněk Vítek, Jaroslav Soukup a Ondřej Moravec skončili devátí ve štafetě na mistrovství světa v Ruhpoldingu. Naděje českého kvarteta pohřbil na druhém úseku Vítek, který absolvoval tři trestná kola.

Víkendový program 20. kola první fotbalové ligy přinese šlágr mezi druhým Libercem a čtvrtou Mladou Boleslaví, ale také premiéru dvou nových trenérů. Bohemians 1905 povede na hřišti Slovácka ve svém trenérském debutu Jozef Weber. Na lavičku Slavie proti Jablonci usedne po Františku Strakovi, který ve čtvrtek rezignoval, jeho dosavadní asistent Martin Poustka. I pro něj to bude debut v roli hlavního kouče.

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR zahájila řízení s plzeňským Václavem Pilařem a sparťanem Tomášem Zápotočným po vzájemném utkání 19. ligového kola a oba hráče předvolala na své příští zasedání. Pilaře si komise pozvala kvůli nafilmovanému pádu, který vedl k penaltě, a Zápotočného kvůli hrubému faulu na Daniela Koláře.

Čeští běžci úspěšně vstoupili do halového mistrovství světa v Istanbulu. Úřadující halová mistryně Evropy v závodu na 400 metrů Denisa Rosolová vyhrála svůj rozběh, stejně jako Pavel Maslák na téže trati a Jakub Holuša na osmistovce. Všichni poběží semifinále. Těžkou úlohu nezvládla půlkařka Lenka Masná, které se nepodařilo postoupit z rozběhu do finále.

Profesionální boxer Lukáš Konečný se ve čtvrtek 5. dubna v Brně utká s Francouzem Salimem Larbim o titul prozatímního mistra světa v lehké střední váze organizace WBO. Duel se uskuteční v městském sportovním areálu Vodova. Hlediště haly bude na toto utkání upraveno pro čtyři tisíce diváků.

Čeští ragbisté odehrají v sobotu poslední utkání dvouletého cyklu mistrovství Evropy divize B. Na hřišti Tatry Smíchov přivítají Německo, které se bude chtít pomstít za domácí porážku 23:29.