Ze sportu:

Trenér české fotbalové reprezentace Michal Bílek plánuje, že do středečního přípravného duelu v Dánsku nasadí od začátku pětičlennou zálohu a jediného hrotového útočníka Tomáše Necida. V posledním zápase národního týmu v tomto roce chce na hřiště poslat všechny nominované hráče s výjimkou náhradního brankáře Jana Laštůvky, který bude krýt záda Petru Čechovi. Bílek den před zápasem potvrdil, že tentokrát upustí od rozestavení 4-4-2, které národní tým v poslední době praktikoval. "Teď to změníme a budeme hrát na jednoho útočníka. Hráči to mají zažité v klubech, takže to pro ně budeme nic nového," řekl Bílek na tiskové konferenci v Aarhusu.

Český tenista Tomáš Berdych se na Turnaji mistrů střetne ve skupině A se světovou jedničkou Španělem Rafaelem Nadalem, Srbem Novakem Djokovičem a Andym Roddickem z USA. Skupinu B tvoří Švýcar Roger Federer, Brit Andy Murray, Švéd Robin Söderling a Španěl David Ferrer. Rozhodlo o tom úterní losování v Londýně, kde se turnaj uskuteční od 21. do 28. listopadu. Se všemi soupeři ve skupině má Tomáš Berdych negativní zápasovou bilanci.

Basketbalistky USK Praha zvítězily v utkání Evropské ligy na půdě Kaunasu 83:72. Po dvou prohrách si tak ve skupině C připsaly druhé vítězství. Nejlepší střelkyní byla s 21 body Eva Vítečková.

Ostravští volejbalisté podlehli v úvodním utkání Poháru CEV Lokomotivu Charkov hladce 0:3. Druhý tým ukrajinské ligy převyšoval soupeře po všech stránkách a před domácí odvetou, která se hraje příští středu, má zaděláno na bezproblémový postup. "Na našem výkonu byl znát přílišný respekt ze soupeře," konstatoval ostravský trenér Zdeněk Šmejkal.