Ze sportu

České volejbalistky vydřely na mistrovství světa v Japonsku v pěti setech vítězství proti zlatým medailistkám z roku 2002 Italkám. Po prohraných dvou sadách a heroickém výkonu zápas otočily ve vítězství 3:2 a dostaly se na postupové místo ze základní skupiny B v Hamamacu. Tu zakončí ve středu proti outsiderovi z Keni.

Tomáš Berdych začne příští tenisovou sezonu na exhibici v Abú Zabí. V prvním kole jsou s Berdychem ještě Švéd Robin Söderling, Francouz Jo-Wilfried Tsonga a Marcos Baghdatis z Kypru. Vítězové narazí v semifinále na Španěla Rafaela Nadala a Švýcara Rogera Federera. Turnaj v Abú Zabí, nazvaný Mubadala World Tennis Championship, má dotaci 250 tisíc dolarů a koná od 30. prosince do 1. ledna.

Souboj ofenzivně laděných týmů Jablonce a Mladé Boleslavi v dohrávce 14. kola první fotbalové ligy skončil nerozhodně 1:1. Hosty dostal do vedení již ve čtvrté minutě Jakub Řezníček, za pět minut vyrovnal Tomáš Pekhart. Domácí se po třech výhrách museli na svém trávníku smířit jen s bodem, hosté prodloužili svoji neporazitelnost na devět zápasů.

Trojici hokejových extraligových klubů vážně hrozí kontumace zápasů kvůli neoprávněnému startu hráčů. Zástupci Plzně, Kladna a Mladé Boleslavi před sezonou chybně zaregistrovali některé nové posily, na což příslušné oddělení Českého svazu ledního hokeje přišlo v závěru minulého týdne, když potvrzovalo povolení startu plzeňského brankáře Petra Přikryla v prvoligových Litoměřicích. Informuje o tom server hokej.cz, oficiální web extraligy. Teoreticky všem klubům hrozí, že budou kontumovány zápasy, do kterých chybně zaregistrovaní hráči zasáhli.

Nejlepší český profesionální boxer současnosti Lukáš Konečný se dal na funkcionářskou dráhu. Stal se oficiálně prezidentem České unie boxerů profesionálů (ČUBP), v jejímž čele nahradí Jiřího Procházku. Ten svou funkci opustil s ohledem na pracovní vytížení. Profesionální box v Česku živoří a někdejší dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa věří, že se jeho situace zlepší.