Ze sportu:

V zahajovacím utkání 12. kola první fotbalové ligy pražští Bohemians zdolali Liberec 3:1. V tabulce Bohemians poskočili na osmou příčku. Liberec je hned za nimi se stejným počtem bodů.

S cílem probojovat se mezi nejlepší čtyřiadvacítku týmů vstoupí o víkendu v Rotterdamu čeští sportovní gymnasté do mistrovství světa. Čtyřiadvacet družstev si zajistí účast na světovém šampionátu 2011 v Tokiu, odkud dvanáct týmů postoupí na olympijské hry v Londýně. V rotterdamské hale Ahoy bude startovat 572 gymnastů z 69 zemí. Český výběr mužů pod vedením trenérů Jana Casky a Petra Syrového tvoří Michal Boltnar, Petr Smejkal, Jiří Bomer, Martin Konečný, Jindřich Panskýa Jiří Veselý. Gymnastky povede na šampionátu po návratu z italského angažmá nový trenér Ján Žifčák, který bude mít k dispozici asistentky Kateřinu Vlkovou a Yvette Pechancovou. Tým tvoří Alice Jáňová, Kristýna Pálešová, Jana Šikulová, Klára Hadrbolcová, Marcela Moláčková a Nicole Pechancová z USA.

Bývalý vynikající útočník a současný kouč extraligového Litvínova Robert Reichel v pátek pokřtil knihu nazvanou Kapitán zlaté generace, která mapuje jeho kariéru. Robert Reichel se zařadil mezi největší postavy českého hokeje, k čemuž výrazně přispěla jeho role kapitána úspěšných reprezentačních výběrů. Uznávaný devětatřicetiletý centr uzavřel kariéru po skončení minulé sezony. Do myslí hokejových fanoušků se nesmazatelně zapsal zejména proměněným samostatným nájezdem v semifinále olympijského turnaje v Naganu 1998 proti Kanadě. Vedle toho dovedl v roli kapitána český tým třikrát k titulu mistra světa.