Ze sportu:

České basketbalistky obdrží za stříbrnou medaili z mistrovství světa Zlatou plaketu prezidenta republiky. Václav Klaus jim předá ocenění v pátek před polednem na Pražském hradě. Bývalý basketbalista Klaus byl patronem šampionátu, který skončil v neděli v Karlových Varech. Českým reprezentantkám fandil přímo v hale v Karlových Varech v dramatickém čtvrtfinále s Austrálii i ve finálovém zápase s USA, po němž výběru trenéra Lubora Blažka na palubovce osobně gratuloval při slavnostním ceremoniálu.

Vítězem fotbalové ankety Zlatý míč České republiky za sezonu 2009/10 se stal gólman české reprezentace a Chelsea Petr Čech. Na trůnu vystřídal Pavla Nedvěda a oslavil už pátý triumf v historii ankety, v které hlasují členové Klubu sportovních novinářů. Rekordmanem zůstává se šesti výhrami Nedvěd, jenž už ukončil kariéru. Druhý v hodnocení uplynulé sezony skončil Jaroslav Plašil, třetí Milan Baroš. Pořadatelé oznámili výsledky v pražském hotelu Crowne Plaza, kde je ubytován národní tým připravující se na kvalifikační utkání se Skotskem a Lichtenštejnskem. V doprovodné anketě Trenér roku - Cena Rudolfa Vytlačila zvítězil jablonecký kouč František Komňacký, který je současně asistentem u české reprezentace.

Fotbalisté Plzně a Českých Budějovic rozšířili soupisku osmifinalistů Ondrášovka Cupu. Bezpečně vedoucí celek prvoligové tabulky a obhájce prvenství v pohárově soutěži Plzeň v dohrávce 3. kola porazila brankami Rezka a Ďuriše 2:0 druholigového lídra Vlašim. Jihočeši především zásluhou Zdeňka Ondráška zvítězili na hřišti třetího celku ČFL Hlavice 3:1. V osmifinále, které už se bude hrát na dva zápasy, čeká na Plzeň třetiligová Opava, českobudějovičtí mají před sebou duel s prvoligovými Teplicemi. K naplnění programu třetího kola zbývá sehrát ještě dva zápasy. Sparta se v sobotu představí v Sokolově a poslední osmifinalista vzejde 12. října z duelu Slavia Praha - Ústí nad Labem.