Ze sportu:

České basketbalistky porazily v závěrečném duelu osmifinálové skupiny na mistrovství světa v Brně Brazílii 84:70. Do čtvrtfinále postoupí ze třetího místa ve skupině. Brazilky se naopak po prohře do čtvrtfinále nedostanou a budou hrát pouze o 9.-12. místo.

V nominaci českých fotbalistů na kvalifikaci mistrovství Evropy se Skotskem a Lichtenštejnskem se objevili i teprve osmnáctiletý útočník Sparty Václav Kadlec a plzeňský záložník Milan Petržela, pro které jde o premiérovou pozvánku. V dvacetičlenném výběru naopak chybějí zranění útočníci Milan Baroš a Martin Fenin, místo kterých se do týmu vrací Lukáš Magera. Duel se Skotskem se hraje v Praze 8. října, o čtyři dny později se národní mužstvo představí v Lichtenštejnsku.

Objevem fotbalové sezony 2009/10 se stal bývalý ostravský útočník Matěj Vydra. Nynější hráč italského Udine získal ocenění, které je součástí ankety Zlatý míč České republiky, s téměř stobodovým náskokem před druhým Pavlem Dreksou z Olomouce, třetí skončil sparťanský benjamínek Ladislav Krejčí. Vydra prožil hned po přestupu z Jihlavy na Bazaly skvělý půlrok. Během jarní sezony nastřílel ve 14 utkáních čtyři branky a velmi záhy si vysloužil letní přestup do Udine. Na jaře byl také v kádru reprezentační devatenáctky, v juniorských výběrech nasbíral už 30 startů a vstřelil devět gólů.

Fotbalisty Slavie Praha už netrénuje Karel Jarolím. Přestože o víkendu vedení klubu nepřijalo jeho rezignaci, středeční trénink už Jarolím nevedl. Do konce podzimní části převezme dvanácté mužstvo prvoligové tabulky Michal Petrouš, který dosud působil v roli asistenta. Čtyřicetiletý Petrouš hrál v nejvyšší domácí soutěži za Viktorii Žižkov, Bohemians Praha, Slavii Praha a Viktorii Plzeň, kde v sezoně 2005/06 začal trenérskou kariéru. Ve Slavii byl asistentem od začátku letošního ročníku.

Česká tenistka Květa Peschkeová si počtvrté v kariéře zahraje čtyřhru na Turnaji mistryň. Do Dauhá se po roční odmlce kvalifikovala spolu se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou, s níž hraje od letošního ledna. Pětatřicetiletá Peschkeová s o šest let mladší Srebotnikovou si definitivně zajistily účast na finále sezony pro čtyři deblové páry díky středeční výhře v prvním kole turnaje v Tokiu. Společně letos získaly dva tituly na okruhu WTA a v dalších pěti turnajích včetně grandslamového Roland Garros neúspěšně bojovaly ve finále.