Ze sportu:

České basketbalové reprezentantky na mistrovství světa v Brně ve druhém utkání základní skupiny podlehly Rusku 52:55. Přestože v zápase ztrácely už dvanáct bodů, velkým vzepětím po poločase udělaly ze zápasu drama, ale na čtvrteční výhru s Argentinou nakonec nenavázaly, byť jim na konci hala aplaudovala ve stoje. Rusko tak udrželo vedení ve skupině D, kde má dvě výhry. Češky mají jednu výhru a prohru stejně jako Japonsko, které v pátek těsně zdolalo Argentinu. Ta tak má po dvou nezdarech jistotu, že skončí ve skupině poslední. Před sobotními posledními zápasy skupiny je tak jasné, že do osmifinálové skupiny postoupí vedle Ruska i ČR s Japonskem. Domácí hráčky se s asijským celkem utkají v přímém souboji o druhé místo.

Basketbalisté Nymburka se při své premiéře v Evropské lize rozloučili se soutěží už po prvním předkole. V páteční odvetě v Liberci sice porazili belgického mistra Charleroi 73:71, jedenáctibodové manko z prvního duelu z palubovky soupeře se jim však smazat nepodařilo. Vyřazení poslalo Nymburk do Eurocupu, kde se představí počtvrté za sebou.

Česká tenistka Klára Zakopalová postoupila na turnaji v Soulu do semifinále. V korejské metropoli ji nezastavila ani bývalá světová jednička Dinara Safinová z Ruska, kterou porazila 7:5, 6:3. V boji o finále se osmadvacetiletá Zakopalová pokusí v sobotu získat třetí ruský skalp ve třech dnech, její soupeřkou bude turnajová jednička Naďa Petrovová. Ve čtvrtek pražská rodačka vyřadila Věru Duševinovou.

Nejcennější klubová fotbalová trofej se po cestování po České republice usídlila v Praze na Staroměstském náměstí, kde budou fanoušci moci pohár pro vítěze Ligy mistrů vidět na vlastní oči po celý víkend. Při pátečním slavnostním zahájení výstavy pohár přinesli na podstavec bývalý nejlepší fotbalista světa Luís Figo a někdejší český reprezentant Vladimír Šmicer, kteří během svých kariér pohár získali. Trofej je v Česku již od pondělka. Postupně byla vystavena vždy na několik hodin v Plzni, Českých Budějovicích, Brně, Pardubicích a Liberci. Po víkendu v Praze vyrazí do dalších evropských zemí.